Супер герберска гавра: 10 бона глоба за фирма, която построи временен мост за народа при с. Чомаковци. Било "незаконно строителство"...

Глоба от 10 000 лева ще трябва да плати фирмата, която построи временния мост до село Чомаковци.
Актът е съставен от Басейнова дирекция за това, че фирмата и общината нямат разрешение от Басейнов дирекция за въпросния строеж.
Припомняме, че ръководството на Общината, на специална пресконференция, пое изцяло ангажимент и отговорност за бъдещи последствия.
Сега обаче никой от тях не пожела да коментира нелепата ситуация.
От фирмата ни обясниха, че са получили заповед от Общината да затворят моста.
С гневна позиция, разпространена във “Фейсбук” излязоха и от  Изпълнителния комитет за решаване на проблемите с моста при с. Чомаковци.
Публикуваме я без редакторска намеса:
ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ КОМИТЕТ
ВНИМАНИЕ! ВРЪХ НА БЕЗХАБЕРИЕТО И БЮРОКРАЦИЯТА! ТОВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ДОПУСКА!
Днес, на 08.04. 2019г Ботьо Стоянов, ръководителят на дружеството Инертстрой Плевен ЕООД , което построи временния железен мост над р. Искър при с. Чомаковци, е бил извикан в Басейнова дирекция „Дунавски район“ – Плевен,
където му е връчен акт за административно нарушение и го заплашва глоба от 10 000 лв., затова че дружеството е построило временния железен мост „без да има необходимото разрешително за ползване на воден обект съгласно закона за водите“.
Припомняме, че строителите от дружеството, в изпълнение на договор с община Червен бряг при обявено частично бедствено положение в района,
построиха моста при тежки метереологични условия, газейки до пояс в ледената вода и без необходимата техника,  принуждавайки се да използват багер вместо кран, само и само да облекчат положението на хората в общината, които трябваше вместо нормалните 7 км. да изминават по 90 км., ползвайки официалния обходен маршрут определен от АПИ.
Съдействие за построяването на временния железен мост оказа единствено Министерството на отбраната. Агенция „Пътна инфраструктура“,
въпреки че на думи се съгласи да даде съхранявания при тях кран, на практика отказа да съдейства за издаването на транзитни номера за крана, за да може той да бъде предвижен до с. Чомаковци, а вариантът той да бъде превозен на товарна платформа е почти невъзможен, поради големите му габарити.
Припомняме също така, че всички регионални структури на държавните институции – Областното пътно управление – Плевен, КАТ – Плевен, Басейнова дирекция – Плевен, проявиха пълно безразличие към проблема на хората от района, заявявайки че това е проблем на община Червен бряг.
НАЛАГАНЕТО НА ГЛОБА ОТ 10 000 ЛВ НА ФИРМАТА, ПОСТРОИЛА ВРЕМЕННИЯ ЖЕЛЕЗЕН МОСТ ПРИ С. ЧОМАКОВЦИ ОТ БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ „ДУНАВСКИ РАЙОН“ – ПЛЕВЕН Е ВРЪХ НА НАГЛОСТ, ЧИНОВНИЧЕСКО БЕЗДУШИЕ И БЮРОКРАЦИЯ!
В СЛУЧАЙ, ЧЕ АДМИНИСТРАТИВНИЯт АКТ ЗА ГЛОБАТА НЕ БЪДЕ АНУЛИРАН ДО 10.04. ( СРЯДА), ПРИЗОВАВАМЕ ЗА ГОТОВНОСТ ЗА МАСОВИ ПРОТЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ В ОБЩИНА ЧЕРВЕН БРЯГ И ДРУГИТЕ ЗАСЕГНАТИ НАСЕЛЕНИ МЕСТА СРЕЩУ БЕЗХАБЕРИЕТО НА БАСЕЙНОВА ДИРЕКЦИЯ – ПЛЕВЕН И ТЕХНИЯ ПРИНЦИПАЛ – МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ!

No comments:

Post a Comment