Внасяме до 2000 мегавата зелена енергия от Грузия на безумни цени, закриваме нашите централи...

България е в топ 10 на търговските партньори за Грузия, отчете премиерът Бойко Борисов след среща с грузинския си колега.
Министър-председателят договори с грузинския си колега засилване на транспортните връзки през Черно море с повече фериботи до Варна. Също така, страната ни ще внася до 2000 мегавата зелена енергия от Грузия и ще им съдействаме за дигитална свързаност.
Това обаче означава драстично вдигане на цената на тока, защото зелената енергия е 3-4 пъти по-скъпа. В същото време - закриваме своите централи и уволняваме хора.
Министър-председателят заяви, че подкрепя Грузия за отделяне от Украйна и Молдова при присъединяването им в ЕС, както и за членство в НАТО, защото са по-напреднали в подготовката си за присъединяване към Алианса.
„Колегата е ръгбист и имахме възможност да си поговорим за спорт, имат нашата подкрепа за НАТО и ЕС. Много по-напред са от Украйна и Молдова. Следва да ги изваят от пакета, изключително са ни важни, защото са събирателно място на осем държави от каспийския регион”, каза Борисов.
Премиерът посочи, че след подобрения фериботен обмен и завършването на АМ „Хемус”, ще се върне блясъка на Пристанище Варна.
Той заяви, че пътят на Грузия към ЕС и НАТО ще отворят още повече възможности за страната.

1 comment:

  1. Да бе, да, ще имат възможности да се закрият като държава, като икономика, като достойнство... Познато ли ви е от някъде?

    ReplyDelete