Дъщерята на Ангелкова получила от дядо си 480 000 лв. А от къде ги има той?

И името на министъра на туризма Николина Ангелкова бе замесено в скандалите с имоти.
Припомняме, че в кулоарите на парламента по-рано днес Валери Симеонов обяви, че членове от кабинета на Борисов живеят в евтини апартаменти.
Той не посочи име, но даде адрес – квартал „Овча купел“, ул. „Бързарица“ 2.
По информация на Нова телевизия апартаментът на въпросния адрес е на министъра на туризма Николина Ангелкова.
Справка в данъчната декларация на Ангелкова, подадена до КПКОНПИ за 2017 година потвърждава информацията. От декларацията е видно, че през 2008 година министърката се е сдобила с апартамент от 142 кв.м. за сумата от 75 000 лева.
Освен този апартамент Николина Ангелкова има още две жилища. Апартамент от 150 кв.м., закупен за 210 000 лева. За него, според данъчната декларация, парите са дошли от спестявания от заплата, дарение от родители, продажба на апартамент, продажба на автомобил.
По-фрапантен е случая с третия апартамент. Той се води на дъщерята на Ангелкова – Далия. Имотът е закупен през 2017 година за сумата от 480 000 лева, като средствата са дошли като дарение от дядото на Далия. По всяка вероятност тук става въпрос за бащата на Николина Агелкова – Панайот Панайотов.
Според разкрития на „Биволъ“ , базирани на данни от регистъра на Агенцията за обществени поръчки, фирми и консорциуми с участието на Панайотов,  са спечелили обществени поръчки за близо 13 милиона лева.
Според колеги на министърката на туризма Ангелкова от кабинета „Борисов 3“, от една година тя и съпругът й строят огромна къща с голям двор в Драгалевци. Даже тя се притеснявала да не би да снимат имота с дрон,защото изглежда като имение в тузарския Бевърли Хилс.

5gmedia
https://5gmedia.bg/1544/dshcheryata-na-angelkova-poluchila-ot-dyado-si-480-000-lv-a-ot-kde-gi-ima-toy

1 comment:

  1. Стана тя каквато стана ...една честна министърка на бочко убавецо ...любимецо на бугарските дами ...хи хи хи ...и така ...честна е ама друг път . Тая другарка е лишена от две неща ...умствен багаж и красота и така Господ дава на едни красота на други ум но явно е подминал това недоразумение .Пак ще ви кажа ....другаро бочо нема акъл за пет стотинки ...в тая партия са нахълтали сите недоразумения на майката природа ... някой български твари видяха в герб трамплинче за далаверки ...хорица от които нищо не става но когато галят егото на банкянския селяндур стават я депутатчета я министърчета .Бочееее ,чеп за зеле не става от тебя ....бочеее ....обаче аз си те знам другарю ....властчицата за тебя боче е жизнено важничка а не успеха на България .Я съм прост и ти бочко ....значи са разбираме .

    ReplyDelete