Насред скандали за апартаменти, правителството се похвали: Вдигаме минималната пенсия със 7,13 лв.

Правителството публикува проект на постановление, с което от 1 юли социалната пенсия за старост ще се повиши с 5,7 процента и ще стане 132,74 месечно, съобщи БНР.
Промяната се прави, тъй като със същия процент ще се актуализират размерите на всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2018 година.
В Закона за бюджета на ДОО за тази година е предвидено, че минималната пенсия за стаж и възраст ще бъде увеличена от 207,60 лв. на 219,43 лв. от 1 юли, т.е. също с 5,7 на сто.
В проекта се подчертава, че за прилагане на справедлив подход при актуализиране на доходите на всички пенсионери се предлага размерът на социалната пенсия за старост да се повиши със същия процент от същата дата.
В резултат от предложената промяна ще се повишат и размерите на редица пенсии, които не са свързани с трудова дейност, например пенсията за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия, както и на нормативно установените добавки към пенсиите, които се определят като процент от социалната пенсия за старост.
Такива са добавката за чужда помощ, добавката за увеличаване на пенсиите на инвалидите от Отечествената война и добавката от Закона за ветераните от войните.

Източник: Епицентър.бг

1 comment:

  1. На „дебелата" в България се гледа като на „нещо" лишено от сексапил.Ако искаш да отслабнеш и търсиш начин как да спреш похапването- това определено е за теб- няма диети,няма хапчета ,няма досадни упражнения http://bit.ly/2p1tJi2

    ReplyDelete