Amnesty International: САЩ са сринали Ракка, и са избили хиляди цивилни... Победителят не може да скрие Истината...

Вчера "Amnesty International" излезе с изненадващ доклад за град Ракка, Сирия, бившата столица на ИДИЛ, който беше "освободен" от американската коалиция и в момента се контролира от американски проксита: https://www.amnesty.org/…/syria-unprecedented-investigatio…/
В този доклад се описват "шокиращи" факти, които всъщност 3 години повтаряхме. Най-накрая излизат на светло официални данни, предоставени от официални международни организации: над 11 хиляди сгради са разрушени, което прави Ракка най-опустошения град днес. Над 80% от населението не живее вече в него, като процентите може и да са повече.
В разследването са участвали 3000 активисти от 124 страни, които са анализирали 2 милиона сателитни снимки.
В доклада се споменава, че жертвите от офанзивата на американската коалиция през 2016-а са най-малко 1600 цивилни, което е с 90% повече, отколкото докладването от американска страна. А жертвите вероятно са много повече.
"Силите на коалицията сринаха града, но те не могат да скрият истината" се казва в доклада. Разкриват се и шокиращи истории на оцелели свидетели и пострадали хора от района. Интервюирани и документирани са сведенията на над 400 души от града.
----
Щом и такъв пропаганден медиен/хуманитарен инструмент като "Amnesty International" с недомлъвки започнаха да признават за огромните разрушения от Американската коалиция, която уж се бореше с Ислямска държава, представете си какво и колко още е скрито.
В момента САЩ контролират териториите на изток от река Ефрат, слабо населени, но най-богатите на петрол части на страната. Блокират износа на петрол от Ирак и Иран към правителствените части, където живеят 80% от населението, и смучат ресурси, включително фосфати. Което предизвика огромна криза в Сирия, но както знаете, САЩ и коалиция са за демокрацията и мира там.
В последния месец масирани атаки взеха живота на над 80 сирийски войници. Засега атаките са описани като извършени от клетки на ИДИЛ, които изведнъж се появяват от нищото и изчезват в пустинята, където едва ли може човек да оцелее повече от седмица без някой да му набавя ресурси. В същото време от коалицията, наред с кюрдите говорят и заплашват с офанзива към сирийските части.
Сами се издават.

Daher Lammoth, Фейсбук

No comments:

Post a Comment