Adsense-top

Шефът на КПКОНПИ е ипотекирал терасата, която уж не притежава

Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев е ипотекирал в банка част от жилищния си имот, за която самият той отрече да е формално негова собственост.
Става въпрос за терасата от 186 кв.м към тризонета на Георгиев, която е в нотариалния му акт,  но той не я декларира, защото била обща част от кооперацията. БТВ разполага с договора за ипотечен кредит, с който Георгиев купува апартамента. Там терасата фигурира като негова собственост.
През април 2017 г. Георгиев придобива апартамент срещу сумата от 293 000 лева. Сделката е финансирана с банков кредит от 189 500 лева.
Днес от Антикорупционния фонд съобщиха, че въпросната тераса е със зимна градина и сауна за шест души. В имуществената си декларация обаче шефът на КПКОНПИ я пропуска, обявява само апартамент от 156 квадрата и тераса от 48 квадрата.
Дългогодишният адвокат по вещно право Валя Гигова обяснява пред бТВ, че ако Георгиев е смятал, че терасата е обща част, то тя не би следвало да е описана в нотариалния му акт. По думите ѝ ако терасата не е негова, това би направило ипотеката нищожна.
Шансът подобен гаф да е допуснат от адвокатите на банката е нулев. Т.е. и банката е проверила имота, и удостоверява собствеността. Т.е. шефът на КПКОНПИ, дето трябва да бори корупцията, сам е затънал в кражби и лъжи.
Днес от АКФ съобщиха още, че през 2016 г. предишните собственици на имота са го продавали на доста по-висока цена от декларираната след сделката от Георгиев.

Източник: СЕГА

No comments:

Post a Comment