Александър Йорданов: Време е в ЕП да осъзнаят опасността от руската хибридна агресия

"Върху плещите ми се стоварва огромна отговорност.
Аз изключително добре разбирам сложността на момента и необходимостта демократичните сили в България да направят така на тези европейски избори, че през следващите 5 години Европа да бъде управлявана от Европейската народна партия".
Това каза в предаването "Свободна зона" по ТВ Европа Александър Йорданов. Днес стана ясно, че той е един от двамата номинирани за евродепутати в общата листа на ГЕРБ и СДС.
"Европа не трябва да попада в ръцете на националисти и социалисти.
За необходимостта от разбирателство и дори обединение аз говоря и пиша от няколко години. От момента, в който българската десница се раздели и не може да влезе в парламента. Най-напред искам да поздравя Румен Христов като председател на СДС, Националния съвет и местните структури на партията, които са обсъждали моята кандидатура. Те са осъзнали нещо изключително важно.
Най-после трябва да се оставят настрани дребните партийни боричкания, които имат характер на партиен партизанлък. В името на далеч по-голяма и важна кауза за нас българите - бъдещето, единството и интеграцията на Европа, да се направят стъпки един към друг, за да има България достойно представяне в следващия Европейски парламент и да защити националните си интереси", каза още Йорданов.
"Всичко е в ръцете на избирателите, но ако стана евродепутат, в ЕП ще представлявам политиката некомунистическата европейска общност, представена от ЕНП. Аз ще представлявам онези български избиратели, които са моята некомунистическа България. СДС от създаването си е изразител на европейската демокрация, но и стремеж да има най-после справедливост в България. Хората, които не са свързани с комунистическото минало и с неговия трагизъм, трябва да получат шанс за успех в живота. Ще защитавам евроатлантически ценности, единството на ЕС, в който България да бъде фактор и да има лице. Трябва да имаме политика, в която да има повече Европа в България. Време е и в Европейския парламент да осъзнаят опасността от руската хибридна агресия срещу Европа и България. Ние трябва освен всичко това да подкрепим република Северна Македония и в рамките на следващия парламент тя да стане член на Европейския съюз", категоричен е бившият посланик в Полша и Македония.

No comments:

Post a Comment