Ким Чен-ун: Винаги трябва да помним, че мирът се гарантира само със силни въоръжени сили

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун призова в програмна реч за приоритетите на страната всички сили да бъдат насочени към развитието на икономиката, съобщи днес севернокорейската информационна агенция КЦТА, цитирана от БТА.
„В сегашната борба за изграждане на социалистическата държава централната задача на републиката ни е силно укрепване на материалната основа на социализма чрез съсредоточаване на всички сили на страната в икономическото строителство“, цитира КЦТА речта на Ким Чен-ун.
Агенцията подчертава, че севернокорейският лидер подробно се спира на различни сфери от народното стопанства – енергетика, добив на полезни изкопаеми, металургия, транспорт, строителство, лека промишленост и селско стопанство.
За всяко икономическо направление той дава поръчения какво трябва да се направи, за да се увеличат обемите на произвежданата продукция. Специално ударение поставя върху стоките за задоволяване на потребителското търсене.
„В най-кратки срокове трябва да решим проблемите с храненето и потребителските стоки, които имат решаващо значение за подобряване на живота на хората“, подчертава Ким Чен-ун и допълва, че е необходимо и да се ускорят темповете на строителство, „за да се осигурят на хората по-добри и по-цивилизовани условия на живот“.
На военната сфера, на която в подобни речи лидерът на КНДР обикновено обръща голямо внимание, в текста на сегашната му реч са отделени само два абзаца.
„Винаги трябва да помним, че мирът се гарантира само със силни въоръжени сили, твърдо да се придържаме към принципите на самоотбрана и да продължаваме да укрепваме отбранителната способност на страната“, отбелязва Ким Чен-ун.
КЦТА уточнява, че речта е произнесена на 12 април на първата сесия на новия състав на Върховното народно събрание.

Петел, БТА

No comments:

Post a Comment