Рейзи се подигра на Бойко: Не съм подавал оставка като кмет

Панайот Рейзи заяви днес, че не е подавал оставка като кмет на Созопол, както обяви пресцентърът на ГЕРБ, но потвърди, че напуска партията.
„Не съм подавал оставка като кмет на Созопол“, каза Рейзи пред Радио Бургас.
По-рано днес пресцентърът на ГЕРБ съобщи, че освен от кметския пост той подава оставка и като член на ГЕРБ. Рейзи съобщил решението си в присъствието на премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов и на заместник-председателя на партията Димитър Николов. Той се е аргументирал с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин разследването срещу него може да бъде възпрепятствано, се посочва в съобщението на ГЕРБ
Пред Радио Бургас Рейзи потвърди, че е бил на среща с Бойко Борисов и Димитър Николов, но заяви, че те не са му искали оставката като кмет:
"Подал съм си оставката само като председател на ГЕРБ в Созопол, но не и като кмет. Няма как да подам като кмет на този етап! Подал съм си оставката от партията. По този начин се различавам от партията. Постоянно атакуват всички мои досегашни съпартийци, когато се издънят, че по този начин създаваме черно петно на партията. Затова аз реших да си подам оставката от председател на структурата в Созопол, а за кмет, на този етап, няма за какво да я подавам, защото аз съм преценил, че вина нямам за това, за което в момента съм в досъдебно производство“.
В понеделник спецсъдът отстрани от длъжност Панайот Рейзи и главния счетоводител на общината Златка Мусева. Според прокуратурата те са източили около 2 млн. лева от общинския бюджет.

Бургас / България

No comments:

Post a Comment