Населението на Казанлък се увеличава... Но не с българи...

Населението на Казанлък се е увеличило, сочат данни на Националния статистически институт (НСИ). Според Института през изминалата 2018 година града на розите е нараснал с повече от 260 души.
„Това е един добър показател за икономическото развитие на региона и не само.
През изминалите седем години успяхме значително да подобрим инфраструктурата не само в града, но и в населените места в общината.
Реновирахме и изградихме междублокови пространства със зони за отдих, кръгови кръстовища, положихме асфалтова настилка по не малко улици и др.
Едни от най-значителните неща, зад които стои много труд, бяха ремонтите на детските заведения и училищата на територията на общината. По-голямата част от тези заведения бяха изцяло реновирани, за да може да задържим младите семейства да образоват децата си там, където живеят - едни - в града, а други – в населените места“, коментира данните на НСИ кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Тя обаче пропусна да спомене, че нарастването на населението е основно в ромските махали, а градът се циганизира.
Нещо удобно и като потенциални избиратели за нея.
Според НСИ Казанлък се нарежда на второ място сред градовете, които не са областни центрове, но са с най-голямо увеличение на населението за миналата година. Преди Града на розите е морският Несебър, чиито жители към края на 2018 г. са били с 334 повече. След Казанлък се нареждат Симеоновград със 193 души повече и Крумовград със 146.
Областните градове с увеличен брой жители през изминалата година, са: София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Търговище, Кърджали.

No comments:

Post a Comment