Общинари стигнаха до терасата на Пламен Георгиев. Направен е първи оглед

Направен е първи оглед на терасата на председателя на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев,  по назначено от главния прокурор разследване.
Районният кмет Наталия Стоянова съобщава, че служителите на община Слатина са допуснати до имота, но тепърва ще се проверяват документите в общината и тези на собственика.
 "Огледан е имотът. Ще ходят още, тъй като не са приключили работа", заяви още районният кмет.
Органите на общината трябва да определят дали законно са построени барбекю, сауна и други постройки, съобщава Дарик.
 "В рамките на седмицата ще се направят няколко проверки, за да се види най-точно какво е построено, да се измери, да се огледа, да опитаме да преценим датата на построяване и да прегледаме всички документи по строежа на сградата, които имаме в нашия архив и документите, които ни предостави самия собственик", съобщи Стоянова.
Тази сутрин вътрешният министър Младен Маринов, обави че полицията ще окаже съдействие на инспекторите на столичния район "Слатина", които трябва да направят проверка на терасата на шефа на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.
Вчера се разбра, че от общината са имали информация още от 2012 година, че на терасата от 186 кв.м е имало постройки без нужните документи, но проверката не е била допусната от предишния собственик.

No comments:

Post a Comment