Вместо да изпише вежди, ПИБ избоде очите на Пламен Георгиев - уличи го в симулативна сделка!

В опита си да защити шефа на КПКОНПИ в разразилият се скандал с терасата на неговият апартамент и разминаванията в имотната му декларация, ПИБ  уличи Пламен Георгиев в симулативна сделка.
Разминаването в данните за тересата и декларираните от Георгиев данни за имотното му състояние бе открито от сайта Биволъ.
В нотариалният акт за собственот на апартамента в квартал „Гео Милев“ е вписана тераса с площ 186 квадратни метра, но в имотната му декларация терасата липсва. Биволъ устовяват и разминаване в обявената  и пазарната цена на имота, както и в данъчната оценка.
Аникорупционният фронт показа снимки на терасата, от които е видно, че е с достъп само от апартамента на Пламен Георгиев и на нея има построени сауна , барбекю, навес и тн. зидани постойки. Както и офертата на фирмата продавач за имота преди продажбата, в която е вписана и самата тераса.
В началото на седмицата от БТВ бе съобщено, че при сключване на договора за кредит за покупка на жилището, Пламен Георгиев е вписал в ипотеката и терасата, която самият той заяви, че не е негова собственост.
В обяснение по казуса до медиите  Пламен Георгиев заявява:
„Въпросната тераса обаче не е част от жилището, а представлява тераса-покрив, която е обща част на сградата по смисъла на чл. 38 от Закона за собствеността, поради което не е обект на индивидуални собственически права и не подлежи на деклариране от страна на етажните собственици. Константна е практиката на Върховния касационен съд, че покривът на сградата, вкл. и когато може да се ползва като терасата на едно от жилищата, се включва в общите части на сградата, при което наличието на достъп до него само от един от обектите не променя тази му характеристика“
И още:
„При това положение данъчната оценка на имота, представляваща сбора от оценките на елементите, формиращи придобитото жилище, всъщност е 255 306 лв., т.е. значително по-малка от договорената и заплатена продажна цена в размер на 293 374,50 лв. Това е цената, върху която са заплатени дължимите за прехвърлянето данъци и такси, съгласно чл.46, ал.2, т.1 от Закона за местните данъци и такси”
В своя разпространена до медиите позиция, ПИБ заявяват, че терасата не е включена при оценката на жилището за отпускане на кредита за неговото закупуване и че е направена ПАЗАРНА ОЦЕНКА НА ИМОТА ОТ ЛИЦЕНЗИРАН ОЦЕНИТЕЛ.
„На 30.03.2017 г. Димитров е депозирал в банката искане за отпускане на ипотечен кредит в размер на 196 000 лв. за закупуване от него и съпругата му на недвижим имот, находящ се в гр. София, кв. Гео Милев , който е предложен да послужи като обезпечение по кредита. Искането е разгледано от Банката, както за целта е извършена оценка на кредитоспособността на г-н Димитров, чиито доходи са достатъчни и покриват в двоен размер предвидената по договора месечна вноска по кредита.
Извършена е и оценка на предложеното обезпечение от лицензиран оценител, като при оценката са взети предвид действащите към момента на оценката пазарни цени на недвижимите имоти в София, включително и за района, в който се намира недвижимия имот.
В предмета на оценката не са включени и не са били предмет на оценяване описаните в нотариален акт, съставен през 2006 г., разглеждан при одобрение на обезпечението 186,57 кв.м. ид. части от тераса – плосък покрив на сградата, поради това, че същите представляват общи части от сградата и не могат да бъдат предмет на оценка и сделки с вещно-прехвърлителен ефект.
Пазарната оценка, извършена от лицензирания оценител, включва единствено апартамента, заедно с тераса с площ от 47.99 кв.м. и не включва и не са взети предвид 186,57 кв.м. ид. части от тераса – плосък покрив на сградата. Предвид самоучастието на кредитоискателите г-н Димитров и съпругата му, което е над 30% Банката е отпуснала кредит в размер на 189 500 лв. , който е по- нисък от първоначално искания размер на кредита, и която сума представлява 50 % от пазарната оценка на имота.
Крайната стойност на пазарната оценка на имота извършена от лицензирания оценител е в размер на 379 000 лв.. като в оценката се включват апартамента, заедно с тераса с площ от 47.99 кв.м. и не включва и не са взети предвид 186,57 кв.м. ид.части от тераса –плосък покрив на сградата“
Какво всъщност ни казват от ПИБ? Казват, че в момента на сключване на сделката лицензиран оценител е оценил новият апартамент на  Пламен Георгиев на ПАЗАРНА ОЦЕНКА от 379 000 лева и то без терасата от 186 квадратни метра.  Като при оценката са взети предвид действащите към момента на оценката пазарни цени на недвижимите имоти в София, включително и за района, в който се намира недвижимия имот. В същото време Пламен Георгиев закупува имота и декларира цена в размер на 293 374, 50 лева. Или с 85 626 лева ПОД ПАЗАРНАТА ЦЕНА! Същата цена той декларира и в имотната си декларация, както показват  Биволъ. Това драстично разминаване в пазарната и декларираната цена е категорично доказателство за симулативна сделка под паразната цена. Подобни сделки ощетяват бюджета, като не се плащат реалните данъци, като ощетена е и Общината, която не получава таксите си в реален размер. Склюването на симулативни сделки с цел неплащане на данъци ие престъпление, което се наказва строго от закона.
Сега предстои да видим какви нови обяснения ще даде Пламен Георгиев, дали банката изведнъж няма да промени позицията си и своята пазарна оценка за имота, или отново Георгиев ще обвини „едни сайтове и олигарси“ в конпроматна атака!
ЧУВСТВОТО ЗА БЕЗНАКАЗАНОСТ в нашите управници им дава самочувствието да правят каквото си поискат, да нарушават законите, да лъжат, дая мажат и да се измъкват без санкции защото „НЯМА КОЙ ДА МЕ НАКАЖЕ“. В същото врем толкова са се оплели в лъжи, кражби, измами и схеми и далавери, че сами падат в капана  на собственото си блато.
БОЕЦ продължаваме битката с управляващата ни мафия! Днес ще внесем нови сигнали до КПКПНПИ и прокуратурата срещу Пламен Георгиев, като допълним и обобщим и допълним цялата налична информация към момента!
В четвъртък  в 16.00ч. излизаме пред Министерски съвет с едно послание –ИМА КОЙ ДА ВИ НАКАЖЕ! Гражданите срещу мафията, за да си върнем държавата!
https://www.facebook.com/events/467014590502624/
БОЕЦ призоваваме всички будни граждани – чуйте, вижте, осъзнайте случващото се, свържете се с нас и реагирайте! Време е ,ще се става! В следващите дни трябва да се организираме и в четвъртък  да се преборим с наглите и алчните.  Да ги накажем за десетилетия лъжи и грабеж, като им вземем най-ценното – властта.
#ИмаКойДаВиНакаже
#БорисовУбива
#УбийциГейт
#МафиятаУбива
#КорупциятаУбива
#БОЕЦсрещуМАФИЯТА
БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”

1 comment:

  1. Конфискация на имотите и затвор за измамниците!

    ReplyDelete