Бойко подкрепя за шеф на ЕС човек, който иска да ни режат фондовете

Подкрепяният от ГЕРБ кандидат за поста на Юнкер се закани да ни спре еврофондовете, веднага след думите на комисар Йоурова упрекна бг управлението за липса на върховенство на закона и обясни, че няма да отпадне мониторингът от ЕК.
Европарламентът прие през януари законопроект по този въпрос, като той бе сметнат за инструмент за борба със заплахите за независимостта на съдилищата и с корупцията в страни като Унгария, Румъния и Полша.
В публикувано днес интервю Манфред Вебер признава, че настоящите правила за съблюдение на правовия ред в Евросъюза „не са могли да възпрепятстват последните събития в Унгария, Полша и Румъния“.
Той отхвръли аргумента, че финансови санкции могат да засилят евроскептиците в засегнатите държави. „Много хора в Полша, Румъния и други страни изискват от своите правителства да пазят демократичните свободи и институции“, сочи Манфред Вебер.
Кандидатът на ЕНП намекна за „перспектива“ за членство на Украйна в ЕС, но каза, че ще прекрати преговорите за присъединяване с Турция, ако бъде избран на поста шеф на ЕК, предаде БНР.
„Украйна има да извърви дълъг път, членство днес не е осъществимо, всеки знае това. Но трябва да има европейска перспектива“, отбеляза баварският политик.

2 comments:

  1. На „дебелата" в България се гледа като на „нещо" лишено от сексапил.Ако искаш да отслабнеш и търсиш начин как да спреш похапването- това определено е за теб- няма диети,няма хапчета ,няма досадни упражнения http://bit.ly/2p1tJi2

    ReplyDelete
  2. Hello,
    Our company has interest in advertise in your website. please, contact me back for more details on email - nrodrigues@yesirads.com

    ReplyDelete