Дрога с вкус на шоколад и ягода навлиза сред децата

Нова дрога с ароматни и любими детски вкусове залива училищата, алармират родители в социалните мрежи. Тя била известна на жаргон като "ягодови куршуми” сладки, които се пука в устата и имат аромат на ягода.
В случая обаче ставало дума за амфетамини с вкус освен на ягода, на други любими на децата плодове като череша, портокал, грозде, а също на шоколад и фъстъчено масло.
Самите амфетки приличат на желирани бонбони и имат различна форма: на плодове, цветя, геометрични фигури или животни и герои от анимационните филми.
"Децата смятат, че това е сладко и приемат „бонбоните”, но след това могат да се окажат в болницата в доста сериозно състояние след употребата им”, пишат родителите.
Амфетамините, наред с марихуаната продължават да бъдат най-евтините наркотици и поради това те са и най-разпространени сред учениците. В класацията на популярните дроги е т.нар. „весел или друсан чай”, който струва между 2-3 до 10 лв., но може да бъде изключително опасен и да предизвика сърдечни проблеми сред подрастващите.
В заведенията пък все повече се разпространява ретро наркотика от 70-те години на ХХ век, известен като "Джони” или "денс дрога”. Дилърите превръщат в опасна дори и сравнително безвредната марихуана, след като я обработват с вредни и смъртоносни химични вещества и прапарати. Една от тези опасни дроги е т.нар. "амнезия” - канабис обработен по химически път още докато расте.  

Източник: ПИК

No comments:

Post a Comment