Adsense-top

Изтребител F-16 се застреля сам себе си.

Значителни щети са нанесени на натовски изтребител F-16 по време на учебна стрелбата на полигона, разположен на остров Vlieland в нидерландската провинция Фрисландия.
Самолетът е бил ударен от снаряд от собственото си оръдие, съобщава агенцията Nederlandse Omroep Stichting.
Снарядът  повредил корпусът на самолета, фрагментите поразили и двигателя на самолета.
Инцидентът се случил на 21 януари, когато два изтребителя на F-16 от нидерландските военновъздушни сили стрелят с оръдия по цели на тестовият полигон.
Специална комисия провежда разследване, опитвайки се да разбере дали оръдието е сработило произволно.
Следователите провеждат интервюта с пилоти и представители на производителя на въздухоплавателните средства.
Преговорите между САЩ и България за закупуването на изтребители F-16 Block 70 навлизат в конфузната си част, като амбицията на двете страни е да се стигне до договор,но трябва да се изчистят много чувствителни въпроси, сред които и високата цена на
изтребителите.
Българският парламент послушно промени първоначалния проект за купуването на нови изтребители и така България може да сключи договор и над първоначалния таван от 1.8 млрд. с ДДС.
Сделката трябва да бъде одобрена от американския Конгрес, който да даде разрешение на правителството да реализира сделката. Получихме неприятна изненада за цената на договора много по-висока от 1.8 млрд. с ДДС.
Военният министър Красимир Каракачанов обясни, че очаква Конгресът да сложи по-широка рамка от порядъка и над 2 милиарда долара.
Сериозни специалисти обаче заговориха за цена над 3,5 милиарда,което трудно ще се приеме от освирепяващото срещу ГЕРБ и сие общество, раздразнено от поредицата корупционни разкрития и апартаментгейт.

Публикувано от ПРЕГЛЕД–yphalachev.blogspot.com

No comments:

Post a Comment