Adsense-top

Пратихме 160 човека с по 5000 лв. месечно да пазят US маковите плантации в Афганистан... Хвърляме 10 милиона на година...

През сълзи на очите близки и роднини, заедно с официални гости, на площада в Хасково изпратиха 160 наши военнослужещи а мисия в Афганистан.
38-ият контингент от въоръжените сили ще участва в мисията на НАТО "Решителна подкрепа”. Контингентът е в състав до 160 военнослужещи.
Близо 100 са хасковските войници, като сред тях има и 9 жени. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Иван Иванов от Дирекция "Логистика” в Министерството на отбраната.
Ротата за охрана на летище Кандахар е сформирана от над 100 военнослужещи, като по-голямата част от състава ѝ е от 31-ви механизиран батальон на 2-ра Тунджанска механизирана бригада.
Повече от половината военнослужещи са с опит от мисии зад граница. Командир на ротата е капитан Светлин Симеонов – заместник-началник на щаба по огневата поддръжка във военно формирование 52 740. Участвал е в мисии зад граница през 2008 и 2012 г. в Афганистан и през 2009 г. в Босна и Херцеговина.
Международната мисия на НАТО в Афганистан "Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като страна-членка на НАТО.
Националният командир полковник Иван Иванов получи икона на Св. Георги Победоносец и сертификат за участие. Архиерейският наместник Георги Тодев и отец Никола отслужиха водосвет за здраве и успех на мисията.
На церемонията на площад "Свобода” участие взеха заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов и заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов.
Това е четвъртият контингент, който Хасково изпраща за Афганистан. Церемонията завърши с тържествен марш.

Коментар от Фейсбук на Петър Евтимов:
Ако всеки един от тези ЕНИЧАРИ ни струва по 5 000 лева на месец - за една година за тях ще пратим 10 МИЛИОНА ЛЕВА!!!
С толкова пари ЦЯЛА България може да е защитена от градушки 100% за една година и пак да останат пари да се построи една детска градина....
Не сме беден народ - прости и примирени сме!!!!

Коментар на Тодор Киряков:
Какво ще търсят там ! Ще защитават американските интереси ! Защо не си ги защитават сами! Да отиват и да ги трепят !
Но каква работа имат там и американците , пак нещо за грабене , нефт , газ , руди , злато !

No comments:

Post a Comment