Френските патриоти поискаха да се закрие ЕК с 32000 чиновници, която ни струва €10 милирда годишно

Крайнодясната френска партия "Национален сбор" иска премахване на Европейската комисия, Общата селскостопанска политика и установяване на нови правила в ЕС, пише "Политико".
Лидерът на партията Марин льо Пен представи програмата си за Европейския парламент на събитие в Страсбург в понеделник, но се отказа от призивите си Франция да напусне еврозоната и Европейския съюз. Двата въпроса бяха ключови в речите на Льо Пен.
Сега тя обяви, че "Национален сбор" иска "да спаси Европа от ЕС, който я унищожава" и призова "Европейски съюз на нациите" да изземе ролята на Брюксел при вземането на решения.
На събитието 23-годишният водещ кандидат на партията за евроизборите Жордан Бардела заяви, че иска Европа, която "е по-атинска демокрация, отколкото брюкселска технокрация".
Льо Пен не разкри защо вече не подкрепя "Фрекзит", но продължи да твърди, че Брекзит ще облагодетелства Обединеното кралство.
От Брекзит националното състояние на Великобритания задмина това на еврозоната, процентът на безработните им е най-ниският, те създадоха двойно повече работни места в сравнение с Франция и заплатите им се увеличиха от прекратяването на масовата миграция, написа тя в "Туитър".
Докато се поддържа позицията, че еврото предимно "поддържа интересите на Германия", в платформата на френската партия се признава желанието на хората Франция да остане в еврозоната. Но "Национален сбор" иска промяна в работата на Европейската централна банка с цел свързване печатането на пари с реалната икономика, а не с финансите и да се добави "борбата с безработицата" в мандата на ЕЦБ.
Партията иска премахване на Европейската комисия и на 28-те недемократично избрани еврокомисари. Пълномощията на Комисията да бъдат прехвърлени към Европейския съвет и да се направят промени в Европейския парламент. Партията на Льо Пен призовава да се промени ролята на парламента, така че да обслужва държавите, а не като "регистрационна камара на Комисията".
"Национален сбор" иска да се възстановят националните граници и да се засили контролът по външните граници на ЕС. Фронтекс да се превърне в гранична полиция.
В предизборната програма също така се призовава Европа да има "добросъседски отношения" с Русия и Турция", докато в същото време се "освободи от външно влияние...от Америка".
Европейската комисия в момента е хранилка на 32 хиляди чиновници с огромни заплати, които никой не знае какво точно вършат. Годишно харчим за бюрокрацията на ЕС около 10 милиарда евро.

No comments:

Post a Comment