6 млрд.лв. само за 2 години е усвоил еднолично Бойко...

"Борисов е изхарчил еднолично за две години 5.9 млрд лева.
С над 190 решения, извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване.
Ние всички си плащаме данъци и такси, които правителството увеличи.
След това един човек решава как да се разпорежда с нашите пари. И те не стигат до хората. Те отиват за ремонт на ремонтите, в близките фирми до властта, в къщите им за гости, в личния асансьор на Цветанов.
Затова искаме справедливост сега." Това каза в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова, която беше там заедно с кандидатите за евродепутати от "БСП за България" Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Георгиев.
Според нея бедността е големият ни проблем, но той може да бъде решен. "Драстичното увеличение на доходите е възможно. Не е вярно че няма пари. Преизчисляването на всички пенсии би струвало около милиард, а той изхарчи шест - без отчет за какво. И би било справедливо. Над един милион от нашите родители, баби и дядовци живеят под прага на бедността. Минималната заплата може да бъде 60% от средната или 660 лв., ако се ограничи кражбата на онези 10 млрд., които изтичат годишно в сивата икономика и в корупцията на властта", отбеляза още Корнелия Нинова.
Тя каза,  че правителството на Борисов е единственото в годините на прехода, в което има девет оставки, седем от които за корупция. "Корупцията е неговата емблема. Справедливостта е неговата алтернатива. Някои се питат защо да гласувам за БСП? С какво са различни? Преди три години назовах проблема - паралелна държава. Онази, в която официалните институции са параван. Истинските решения се взимат от задкулисието. Подкрепете ни в тази битка срещу паралелната държава", призова председателят на БСП.
По думите й БСП  през тези три години нито за миг не е влизала в договорки. "Предлагаха ни много, отказахме всичко. Понесохме удари, заливаха ни с лъжи, хули, фалшиви новини. Предпочетохме почтеността към вас пред парите и личните облаги. Заедно с вас, хората на България, шест месеца, в над 500 срещи, изработихме план за развитието на страната - Визия за България. Пак заедно можем да го реализираме, но ни е нужна вашата подкрепа- на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина. Възстановяването на България минава през свалянето на правителството на Борисов . Можем да го направим заедно."- заключи лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Източник: Гласове

No comments:

Post a Comment