По повод на телешкия възторг от папата. От Боян Чуков...

По повод на телешкия възторг от папата. От Боян Чуков:
"За „ченгетата от Светия Синод на БПЦ“
Поведението на някой наши „журналисти“ бе отвратително по отношение на БПЦ. БПЦ бе охулена за взетите от нея позиции. Преди и по време на посещението на папата.
На въпросните „журналисти“ ще им бъде много полезно да преминат един бърз курс по ликбез преди да се „изказват“ по темата. Разузнавателната служба на Ватикан се нарича Свещен алианс (СА). Тя води активна агентурна дейност от много години. Ползва всеки един католически свещеник по света.
СА и ЦРУ имат извършени много съвместни операции. След Втората световна война по "канала на Ватикан" в САЩ са изведени 5000 нацисти, които са специалисти в различни области. Папата за периода 1981-1988 се е срещал с Върнън Уолтърс и Уйлям Кейси. С Върнън Уолтърс папата се срещал 7 пъти.
С Уилям Кейси папата се е срещал 15 пъти. Генерал-лейтенант Върнън Уолтърс е зам. директор на ЦРУ. Уилям Кейси е 13-ят директор на ЦРУ. Представители на администрацията на Роналд Рейгън признаха, че по ниво на осведоменост и анализ на ситуацията в Полша ксендзите (полски католически свещеник) изпреварват американските разузнавачи и дипломати.
По този повод бившият държавен секретар на САЩ Александър Хейг (генерал с четири звезди) заяви: „Извън всякакво съмнение, информацията, която предоставя Ватикан, абсолютно превъзхожда нашата по всички параметри- по качество и по оперативност“. След Втората световна война експерти на Ватикан обучават кадри на Office of Strategic Services, предшественика на ЦРУ във воденето на информационно-психологическа война. Включително и в технологиите за манипулиране на човешкото съзнание.
В които най-добри са йезуитите.
Та, такива работи с "ченгетата от Светия Синод на БПЦ" и СА."

No comments:

Post a Comment