САЩ ОБЯВИХА: ПРЕБОЯДИСВАМЕ ТАНКОВЕТЕ СИ, ЩЕ ВОЮВАМЕ СРЕЩУ РУСКИЯ АГРЕСОР!

Американската армия масово пребоядисва бронемашините си с нов камуфлаж, предназначен за бойни операции в залесена зона. Това е свързано с "агресивните действия на Русия".
БМП Bradley, самоходните гаубици M109 Palladin и дори танковете Abrams M1A2 получиха нов вид.
Доскоро всички американски бронемашини бяха боядисвани в пясъчни цветове за бойни операции в Близкия изток.
Сега бойните машини на американската армия получават нов камуфлаж от кафяви, черни и зелени цветове.
Снимка на един от танковете, пребоядисан в новия камуфлаж, бе публикувана в Мрежата от военнослужещи от 194-та дивизия на американската армия. Тя е дислоцирана във военната база Fort Benning, където се намира главният център за обучение на пехотата на американската армия. Експерти от американското издание на Defense News свързват появата на новия камуфлаж на американската армия с "агресивните действия на Русия".
Според тях армията на САЩ се подготвя за нови учения в Европа и затова оборудването, боядисано по нов начин, ще получат полевите и учебните части.
През последните години Съединените щати активно увеличават присъствието си в Източна Европа. Така, според полските медии, Пентагонът планира да увеличи броя на контингента, разположен в Полша, от 4000 на 6000 души. Разширената групировка ще включва една бронирана бригада, която ще бъде дислоцирана за постоянно в град Жоган. През февруари тази година подразделения от 1-ва пехотна дивизия на американската армия, включително танкове и леки бронемашини, бяха прехвърлени в Румъния.
През есента тези части ще участват в учения на НАТО в Украйна. Общият брой на американските войски в Европа се оценява на 60-65 хиляди души. До 2020 г. Съединените щати планират да укрепят войските си с помощта на Силите за бързо реагиране на НАТО, състоящи се от 30 сухопътни батальона и 30 ескадрили от военновъздушните сили от армиите на европейските си съюзници.

Източник: Defense News/www.mk.ru/politics

No comments:

Post a Comment