Мозък: Не корупцията на ГЕРБ е виновна, че няма инвестиции, а това, че Радев я посочва с пръст и вдига шум за нея...

Росен Плевнелиев даде коментар в студиото на сутрешния блок на „Нова телевизия“ за наследника си на поста Румен Радев.
„Той денонощно говори колко корумпирана е България.
На мен ми звънят хора, които казват – как да инвестираме в България, като президентът ви постоянно тръби, че държавата е корумпирана?
Президентът да погледне първо себе си, своя екип и партията, която го е издигнала. Аз имам спомен, че прокуратурата обяви, че Елена Йончева има връзки с офшорни компания. Нека да е конкретен и по отношение на тези примери, да се дистанцира от тези свои хора.
Да, има „Апартаментгейт“. В ГЕРБ се направи опит този проблем не да бъде отложен, или заметен, а да бъде решен, последваха оставки“, каза Плевнелиев.
„Противозаконно е държавният глава да говори кой е за затвора. Държавният глава не работи в тази посока. Десетки делегации, които са идвали при мен в последните две години, ми задават въпроса за позицията на българския държавен глава по казуса с Крим.
В ден първи от встъпването си в длъжност той даде интервю за френска телевизия и каза: „Щом президентът Путин е забил знамето, щом Русия е забила знамето си в Крим, значи те имат право на претенция“. Тоест, държавният глава открито подкрепи погазването на международното право.
Един държавен глава трябва да посочи проблемите, но да посочи и успехите. Та нима председателството на ЕС не беше успех?
Опитваме се да надградим върху него. Да привлечем инвеститори. Не е само негова заслугата за преговорите с Фолксваген. Много други хора са помогнали за това. Апелът ми към президента е да посочи всички, които от година работят за идването им в България“, завърши Плевнелиев.

Нова тв, Петел

No comments:

Post a Comment