Имената на снайперистите от Майдана в Киев, са публикувани от италиански журналисти (ВИДЕО)

Преди да поставя тази публикация, съм длъжен да кажа, че когато става въпрос за фалшиви новини, трябва да внимаваме от кого чуваме натрапчиво за тях.
Ще ви дам пример.
Да сте виждали реклама на “Мерцедес” по телевизията? Не нали!
Реклама се прави само на продукти, които трябва да поддържат изкуствено имиджа си и да вкарват в съзнанието на зрителя илюзорен такъв.
С други думи. 
Днес този, който изгражда авторитета си чрез фалшиви новини, той прави анонси и провокация чрез натрапването за тях.
Битката е за съзнания.
Ако погледнете в основи всички прозападни медии излъчват едни и същи новини. Или всички мас медии, включително и българските са под диктовката на определени политически и геополитически клики и интереси. Това означава, че всичко, с което се облъчва съзнанието на жителите в отделен географски район от национални телевизии и радио, е лъжа, пропаганда или с други думи – фалшива новина.
В Бълагрия националните телевизии са пример за подобно поведение. Те служат на чужди интереси извън границите на държавата. В България статуквото не е управляващо, а управлявано. И в никакъв случай не са в услуга на българския гражданин., защото пречупват истината през призмата от идеите и желанията на тези, които ги финансират. Термина “фалшиви новини” беше създаден в прозападната медийна среда, именно от страха, че лъжите им се пропукват от социалните интернет мрежи, медии и независими средства за информация. Тази война на съзнания е изкуствена и е с цел да обърка поведението, мнението и логичната преценка на индивидите в социума. Как може да различите фалшивия оттенък на определена новина? Ами много просто. Върнете се назад във времето, проверете дадена новина и с истинността и с днешна дата ще разберете много ясно, кой ви е лъгал и защо.  За мен лично, няма стара или нова  информация, има истинска новина. Доверието се печели трудно и лесно се губи. Всички го знаем. Така например се случи преди години и с със събитията в Украйна. Събитията на Майдана бяха представени от прозападните медии с куп лъжи и измами. А ето Ви днес цялата истина. И след като я осъзнаете трябва да си направите неизбежният извод. Който ви е мамил в миналото, със сигурност ви мами и днес. И ако това не ви убеди, значи сте непоправими наивници. И за омразното ви поведение не съдете всички около вас, а самите вас. Иначе прегръщам всички, които не се оставят да бъдат манипулирани, а те с всеки изминал ден се умножават.
Италиански журналисти идентифицираха самоличността на трима снайперисти, чиито действия в Киевския Майдан през февруари 2014 г. доведоха до преврат и бягство от страната на тогавашния украински президент Виктор Янукович . В ефира на програмата “МATRIX” на телевизионния канал “Mediaset” военен кореспондент на вестника “Il Giornale” Ян Микалесин извади на светло имената на стрелците.
RIA “New Day” има пълен руски превод /използвайте менюто долу в дясно на плеъра/ на публикувания документален филм. Може да го видите отдолу, но без български субтитри. Който знае руски, ще му е по лесно да смели информацията. Все пак руския съвсем не е далечен от българския.
Снайперисти, които застреляха около 80 души по време на бунтовете в центъра на Киев, се оказаха имигранти от Грузия, които дошли в украинската столица по заповед на бившия грузински президент Михаил Саакашвили и са получавали заповеди от американски инструктори. Това са Кварацхелия Залоги , Александър Ревазишвили и Коба Нергадзе , които са работили в тайната служба за сигурност на бившия грузински лидер. След двугодишно разследване на италиански журналист, той открива двама от тях в Скопие, столицата на Македония, и третия в друга източноевропейска страна, чието име за сега се пази в тайна. Не изключваме това да е България, нали? Ако е така, Борисов и партията му, със сигурност ще имат негативни проблеми с българските граждани. Но времето ще покаже.
„На нас ни беше наредено да стреляме по полицаи и демонстранти, без да правим разлика между тях”, каза Ревазишвили. Според Нергадзе, стрелбата е осъществена от хотел “Украйна”.
Хотел “Украйна”
Тези данни напълно опровергават официалната версия на сегашните украински органи, според които правителството на Янукович след това организира клането в центъра на Киев, и версия, която се подкрепя в по-голямата част от западните страни.
В разследващия филм има телефонен разговор между естонския външен министър Урмас Пает, който, позовавайки се на думите на лекар, който разследвал телата на жертвите на Майдан, докладва на Катрин Аштън, външнополитическия служител, че всички жертви са убити от снайперисти, които са стреляли от две посоки, по всички, които са били на улицата.
“Всички те бяха убити от едни и същи снайперисти. Действително е въпрос на безпокойство, че новата коалиция отказва да разследва действително случилото се. Затова убеждението се засилва и укрепва, че зад снайперите не е Янукович, а някой от новосформираната коалиция ”, казва Пает.
С течение на разследването на италианския журналист става ясно още, че военният съветник на Саакашвили, Мамука Мамулашвили, координира снайперистите и е изпратен в Киев, за да подкрепи протестната акция на Майдана. Впоследствие той ще стане командир на група грузински доброволци, участвали в сблъсъци с бунтовници и в Донбас.
Според Залоги (единия от снайперистите) първата им среща с Мамулашвили е била проведена в сградата на Националното движение (очевидно има предвид Обединеното национално движение Саакашвили), с 25 от тях. Десет от които се съгласили да отидат в Киев. Той добави още, че в редиците на снайперистите също забелязали литовци.
“На 15 февруари, ние летяхме със самолет. На борда ми дадоха паспорт и друг паспорт, с моята снимка, но с друго име и фамилия. След това ни дадоха по хиляда долара и обещаха по-късно да ни дадат по още пет хиляди долара.” – каза снайпериста Кварацхелия Залоги.
Според Ревазишвили им е било наредено да правят провокации. „Трябваше да провокираме„Беркут” ( “Беркут” е специално звено на Министерството на вътрешните работи на Украйна (Виж тук). Трябваше да ги провокираме по такъв начин, че да ги подтикнем към тълпата. Около 16-17 февруари ситуацията ставаше все по-напрегната всеки ден. По това време вече беше излязла от контрол.” – коментира той.
Ревазишвили също добави, че освен Мамулашвили, той е получавал наставления и от „още един човек в униформа“ като инструктор и американски войник. Името на този американец е Брайън Кристофър Бойъндър, бивш офицер и снайперист на 101-ата американска въздушнодесантна дивизия . След Майдан той заминава за Донбас, където се бие като част от грузинския легион.
“Бяхме в постоянен контакт с този Брайън, който беше човекът на Мамулашвили. Той ни даде заповеди. Трябваше да следвам всичките му инструкции” допълва Нергадзе.
Снайперистите потвърдиха и друг факт: според техните показания народният заместник на Украйна Сергей Пашински е пряко замесен в доставката на оръжията. “Пашински и трима други, сред които и Парасюк (Владимир Парасюк , бивш стотник от Майдан, сега заместник на Върховната Рада), донесе в хотела чанти с оръжие. Те ги донесоха в стаята ми ” – каза Нергадзе.
Според Ревазишвили на 15 февруари Пашински е заповядал да си съберат всички лични вещи и да отидат в сградата на оранжерията. “Веднага разбрах, че в чантите, които донесоха, има оръжия. Те го извадиха и започнаха да го раздават на членовете на нашата група. Само Пашински говореше и даваше заповеди. Той ни обясни, че съществува опасност специалните части на полицията “Беркут” да проникнат в сградата и, че трябва да се защитаваме на всяка цена”, каза той.
От своя страна Нергадзе добави, че „никой не ни е казал, че трябва да убиваме хора. Казха, че е необходимо е да се стреля, за да се създаде объркване.”
Според Ревазишвили, Пашински е давал директни заповеди за откриване на огън. „Трябваше да се разделим в групи от двама или трима души. Всички започнаха да стрелят, правейки по два или три изстрела. Пашински се преместваше от една група в друга. А до него винаги имаше млад човек на име Парасюк. Имахме малък избор: на нас ни беше заповядано да стреляме както в специалното полицейско звено на Беркут, така и в демонстрантите, без да правим разлика между тях. Затова бях зашеметен и смаян” – каза той.
“Взех решение да говоря и да разкажа за всичко сега, защото събитията бавно се развиха с течение на времето. Всъщност няма причина да ме преследват (въз основа на закона). Въз основа на законодателството на моята страна нямам нарушение. Аз, във всеки случай, съм войник, и не се страхувам от нищо. Дори от смъртта” – каза Нергадзе.
“За съжаление, фалшивите новини са официалната истина. Или поне тази официална истина, която през последните четири години ни вкараха в главите, което ще струва много скъпо в бъдеще на италианците” – заключи Микълшин.
“Те решили да убият собствените си хора, за да предизвикат бунт?“, Коментира Никара Порро, домакин на разследването. Заключенията оставям на вас. Избора дали да споделите тази информация е ваш!
Източник: ru-an.info
Превод и редакция: П.Симеонов, peshakoffstudio.com 

No comments:

Post a Comment