Adsense-top

Борисов чака нов „Костинброд“ по учебника на КГБ

„В учебника на КГБ пише следното: „Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация“.
В четвъртък - петък се готвим за нов Костинброд“, заяви днес премиерът Бойко Борисов в ефира на бТВ, предаде БГНЕС.
Той обаче не пожела да коментира дали има конкретни сигнали за нерегламентирана намеса в изборния процес в неделя.
„След като БСП видяха, че не могат да разклатят държавата със злоба, жлъч и компромати, сега търсят други варианти да ни обвинят в манипулации“, подчерта премиерът.
„Оставките на членове на правителството, които са злоупотребили с европейски средства, е пречистване и на държавата, и на партията“, допълни Борисов.
„Не е нормално нарушителите да не си дадат оставките, когато е ясно, че има злоупотреби и има проблем. Другите институции и партии също правят нарушения, но в ГЕРБ има златен стандарт и той е да подадеш оставка и да си тръгнеш, независимо на какъв пост си“, допълни премиерът. По думите му всеки, който е нарушил закона, ще си плати глобата, ще понесе наказанието си и ще върне всички пари, с които е злоупотребил.
Премиерът смята, че общоевропейска армия е невъзможна и за общата отбрана разполагаме с НАТО. Той също така смята, че увеличаването на числения състав на Фронтекс е огромен и ненужен разход за европейския бюджет.
„Общоевропейска армия не е възможна. Всяка държава външна граница може сама да се справи, против съм увеличаването на Фронтекс с 10 хиляди души, които ще са предимно чиновници и не познават границите. Ние показахме как трябва да става със загражденията по границата и със споразумението с Турция“, подчерта Борисов.
На въпрос дали ще има още рокади в кабинета, премиерът каза: „Колкото е необходимо“.
„Моята битка не е да си връщам партията от Цветан Цветанов, а как партията да продължи без Борисов. Аз няма да съм вечен, вече съм на 60 години. Трябва да се подготви едно ядро от млади и можещи политици", каза той.  „Цветанов има знание и качества, които трябва да се ползват. Сега се е дръпнал. Ние сме като футболен тим, днес си звезда, утре си резерва“, заяви Борисов, коментирайки мястото на Цветанов в ГЕРБ.
„Няма по-лошо от омразата. А те с цялото си лице излъчват омраза. Ние никога не сме казвали, че БСП изчезва, въпреки, че сме ги били толкова пъти на избори“, изтъкна премиерът в заключително послание към зрителите.

Източник: БНР

No comments:

Post a Comment