Нов рекет от ГЕРБ - задължително ще се пребоядисват всички сгради в София (след това и в цялата страна)... Милиарди за фирмите на Бойко...

Всички сгради в София ще трябва да се пребоядисат, след като Общинският съвет приеме нова наредба за външния вид на фасадите на сградите.
Това ще налее реки от пари в герберските фирми, които доскоро се занимаваха със санирането.
Проектът за рекет вече е подготвен и предстои да се гласува.
Друго скандално решение е фактически да се забранят климатиците. Това ще стане като се забрани да са от външната видима страна на сградата. Така фактически почти никъде няма да може да се постави климатик, защото на покривите също е забранено. Ще може единствено на тераси, но това са малка част от сградите.
Накратко - ще убием климатиците, за да се връзва народът към Топлофикация.
Публикация на БНР по въпроса:
"Наредбата ще задължи всички, които са поставили външните тела на климатиците си по фасадите на сградите, да ги премахнат. Документът, който ще се отнася и до преместваемите обекти и рекламата, ще регламентира и проблема с капещите по тротоарите климатични системи и отвеждането на конденза от инсталациите, както и вдигания от тях постоянен шум.
Нискочестотният шум и вибрации водят до безсъние, раздразнителност и в крайна сметка хората предприемат действия, които са нетипични за поведението им в нормално състояние – прерязване на кабели, използване на огнестрелно оръжие с цел повреда на съоръжението, физическа саморазправа, стана ясно при обсъждането на Наредбата миналата година. Според експертите освен за конденза и оттичането му, собствениците и фирмите, монтиращи климатични системи, трябва да са задължени да вземат необходимите мерки, свързани с избора, монтажа, експлоатацията и профилактиката на съоръженията, така че шумът и вибрациите от работата им да не бъдат доловими от живущите в съседни жилища. Очаква се наредбата да бъде гласувана до края на тази година и да влезе в сила от началото на следващата. Всеки собственик ще трябва да приведе сградата в съответствие с изискванията до определен срок и за своя сметка.
„Наредбата за градската среда е пилотна за София, а в последствие ще бъде направена подобна Наредба за цяла България. Идеята е съвместно с Министерството на културата да направим изискванията. В тази Наредба ще бъдат посочени съответните цветови решения, начина за разполагане на рекламата, местата за фасадно осветление, местата за разполагане на климатици и елементи по тези сгради. Първоначално стандартите ще бъдат приложени на улиците „Граф Игнатиев“, „Шишман“, и „6-ти септември“.
„Крайната цел на наредбата е подреждането на града, с ясни цветови решения, оформяне на партери и осветление, като всяка сграда ще получи своето досие“, обясни Здравко Здравков и заяви, че целта е сградите да върнат първоначалния си, автентичен образ и подчерта, че желанието му е тези стандарти да важат за целия град. Главният архитект на София обяви, че е създаден и „шрифт на София“, наречен "София санс". Той ще се използва за надписването на всички рекламни и информационни елементи."

No comments:

Post a Comment