Бойко: Богатеем с бясна скорост. Народът се видя с пари заради ГЕРБ!

В София средната заплата за декември е 1646 лв., сочат данните на НСИ.
Възнагражденията в столицата са с близо 65% по-високи от тези в останалите области на страната.
Столичани взимат с около 440 лв. повече от средното възнаграждение за страната, което е в размер на 1205 лв. Но ако от данните на НСИ се извадят възнагражденията в столицата, се оказва че средната заплата за останалата територия на страната е около 1000 лв., а столичани взимат с 65% повече.
Само в осем области заплатите са над 1000 лв., сочат още данните на НСИ. Веднага след столицата по доходи се нареждат жителите на Стара Загора със средна заплата от 1179 лв. Основната причина за това са заводите за производство на части за автомобили в града.
На трето място с 1172 лв. е София-област. Което се дължи на факта, че много хора работят в столицата, но живеят в съседните градове. Четвъртата позиция е за Враца, където взимат средно по 1137 лв.
Челната осмица се допълва от Варна, Пловдив, Габрово и Разград. Като заплатите в Пловдив, Габрово и Разград за първи път през септември 2018 г. преминават границата от 1000 лв.
Заплатите в област Видин остават най-ниските в страната като средният им размер е 770 лв. На следващите места по най-ниски възнаграждения са областите Благоевград със 793 лв., Силистра с 807 лв. и Кюстендил с 820 лв.
За година заплатите в страната са нараснали със 7,3%. Но между отделните градове има огромна разлика в темпа на нарастване на възнагражденията. Сред причините за това са инвестициите, които се правят в отделните райони на страната.
През 2018 г. най-много са се увеличили възнагражденията в област Монтана – с над 15% до 928 лв. На второ място с ръст от 14% се нареждат заплатите в Перник, където взимат средно по 942 лв. В София заплатите са се увеличили с повече от 8%.

Труд

15 comments:

  1. Боожеее, глей ква заплата ми се давала пък аз само 800 си взимам. Некой има сериозни отклонения. С такива статии напълнихте София с ...хора.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ЛЕЛЕЕЕЕЕ, ТОЗИ ЧОВЕК МАЙ НАИСТИНА НЕ ЗНАЕ КОЛКО СА ЗАПЛАТИТЕ??? ЧИСТО 80% ОТ НАРОДА ВЗИМАТ 410 ЛВВА ЗАПЛАТА, ЕЙ СТИГА ЛЪГА НАРОДА, НЕ ТИ ЛИ ПИСНА ДА ЛЪЖЕШ ПРЕД КАМЕРИТЕ. НЕ СЕ СПРЯ, НЕ ЧЕ НЯКОЙ ТИ ВЯРВА, НО ТИ СЕ ВИЖДА КРАЯ, КАКТО ВИЖДАМ НАЙ НАКРАЯ ТЕ НАДУШИ НАРОДА, МАКАР И КЪСНО, НО ТИ ДОЙДЕ КРАЯ, ТИ СЕ МОЛИ ДА НЕ ТЕ ПЪХНАТ В ПАНДИЗА, ЗАЩОТО ПАДНЕШ ЛИ ОТ ВЛАСТ И ТЕ ПОЧВАТ!!! РУМЕН РАДЕВ ЩЕ ТИ РАЗКАТАЕ ФАМИЛИЯТА, ТОЙ Е МЪЖКАР И ТИ НИКОГА АМА НИКОГА НЯМА ДА ГО СТИГНЕШ!!! КОЛКО ПЕНСИЯ ВЗИМАТ ХОРАТА? 1440 СРЕДНО? БОЙКО, НЕ ТИ ДРЕМЕ НА ТЕБ, ЧЕ ЗАПЛАТАТА Е 400 ЛВВА, А ПЕНСИЯТА Е 200 ЛЕВА, ЕТП ТОВА Е ИСТИНАТА, ГЕРБ ДОКЪДЕ ДОКАРА НАРОДА, ДА УМРАТ ОТ ГЛАД, НО САМО ДА ТИ СВЪРШИ МАНДАТА, ЩЕ НО Е СЛАДКО КАК СИ ТРЪГВАШ!!! ТОЗИ ПЪТ СИ ТРЪГВАШ ПОВЯРВАЙ, САМО ДА НЕ ПРЕПРАВИШ ПАК ГЛАСОВЕТЕ, ПРАЗНИТЕ ГЛАСОВЕ ЗА ГЕРБ, ПРАЗНИТЕ ПЛИКОВЕ... ЗНАЕМ ВСИЧКО БОЙКО!!! НИЕ СМЕ ЗАЕДНО С РУМЕН!!!

      Delete
    2. само ГЕРБ и БОЙКО БОРИСОВ

      Delete
  2. Заведенията пълни, моловете пълни, народа не слиза от колите, и това е зле !!!!?

    ReplyDelete
  3. Тоя нахуйник защо не изравни пенсиите
    на 2,5 милиона пенсионери с Европейски-
    те и тогава да приказва за висок стан-
    дарт на живот в България !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Поне сме надминали Руските пенсии

      Delete
  4. Браво на ГЕРБ много точно.

    ReplyDelete
  5. maika vi deba prosta izgonihte ni da izkarvame pari po sveta be chergi

    ReplyDelete
  6. G-n Borisov,
    NE VI LI E SRAM???!!!

    Az samo pitam!
    Inache moite nai-iskreni nojelaniq kym Vas i Upravnicite e da namerite nai-nakraq pokoi....
    Radvaite se, che sme tolkoz bezgrybnachen Narod, koeto smalqva vinata vi, NO, ne lejete na tova uho, gospoda!!!
    Pojelavam s cqloto si syshtestvo- kato БЪЛГАРКА
    и МАЙКА,
    na Vas i blizkite Vi tolkoz zdrava, bogata, uspeshna, shtastliva i bezproblemna da e Novata 2020, TOCHNO TAKAVA,KAKVATO VIE NAPRAVIHTE ZA NAS- БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!!
    Stokratno da se vyrne na vseki ot vas,ponechil da vzeme zalyka ot ustata na НАШИТЕ ДЕЦА- НАШЕТО (vasheto) БЪДЕЩЕ i dovel do totalen UPADYK NACIQTA ni!!!!!!!!!!!
    Bog da Vi e na pomosht!!!

    ReplyDelete
  7. ЧИСТО ВЗЕТИТЕ МАСОВИ ЗАПЛАТИ В БЪЛГАРИЯ СА ОТ 350 ДО 480 ЛЕВА...
    ПРЕМИЕРЪТ БОРИСОВ ДА ВЗЕМЕ ДА СЛЕЗЕ ОТ ДЖИПА СИ И ДА СЕ ПОРАЗХОДИ ИЗ ФАБРИКИ, ЗАВОДИ И РАЗНИ МАЛКИ ПРЕДПРИЯТИЦА И... ЩЕ СЕ УВЕРИ, МОЖЕ БИ В ОБРАТНОТО, АКО НЕ ГО ИЗЛЪЖАТ И ТАМ РАЗНИТЕ ПРЕДАНИ НАЧАЛНИЦИ...
    ИНАЧЕ ТОЙ ГОВОРИ ТОВА, КОЕТО СНАСЯТ ГАВАЗИТЕ МУ С ЛЪЖЛИВИТЕ СИ ДОКЛАДИ...

    ReplyDelete
  8. През средновековието ядосана тълпа холандци убили и изяли техния премиер. Опции. Само казвам...

    ReplyDelete
  9. Тук за БРУТНА заплата май става дума, че като махнем 25% удръжки и може да получим неънат

    ReplyDelete
  10. За информация на Г-н Борисов, в заводите за автомобили - фарове и уплътнения за автомобили в Ст.Загора брутните заплати заедно с купоните са между 850 и 900 лв.
    Дали е София или друг град в България цените и издръжката на домакинствата е една и съща,интересно ми е къде ги вижда тези заплати и как я правят правят тази статистика ,някаква нова математика ще да е където 2+2 = 5 не 4

    ReplyDelete
  11. Айде стига сте ревали ,децата ви и внуците ви карат БМВ-та и Мерцедеси ,а вие не спирате да мрънкате . Мрънкала.

    ReplyDelete
  12. ДАННИТЕ СА НА НСИ, А НЕ НА БОЙКО БОРИСОВ. САЙТЪТ Е ЛЕПНАЛ СНИМКАТА И ЗАГЛАВИЕТО, ЗА ДА ИМАТ ГЛУПАЦИТЕ ПО КОГО ДА ПЛЮЯТ.

    ReplyDelete