Скандал! Изтече как са покрили "Мишо Бирата": На разследващите фалшив запис, на медиите - истинският, и с това го правят "негодно доказателство"...

„Пеевски и лагерът на Пеевски контролират основната репресивна бухалка – прокуратурата и службите.
А пък Борисов не е ангел небесен, очевидно го държат така, както му прекратиха през 2013 г. масата досъдебни производства, които му бяха открили, сигурно толкова бързо могат и да ги възстановят.
Това разкрива банкерът Цветан Василев, който беше част от кръжеца на Борисов и Пеевски, в свое интервю от Белград пред Явор Дачков за „Гласове“ .
Бойко Борисов го държат изключително много със затварянето на огромния скандал по т.нар. афера „Ало, Ваньо!“. И това са само хора на Пеевски.
Единият е прокурорът Пламен Георгиев, но другият, който е всъщност в основата, се казва Бойко Найденов. Бойко Найденов е фалшифицирал записа и в резултат на това той не беше допуснат до поста главен прокурор, но си намери работа във фирма, свързана със сигурността на холдинга на Пеевски.
На мен лично Пеевски ми е казал, че Бойко Найденов е спасил Бойко Борисов тогава. За разследващите е един запис – фалшификата. А този, който изтича в медиите, е автентичният“, категоричен е Цветан Василев. Същото важи и за записът известен като трите каки.
„Борисов е силно зависим от тях и, разбира се, аз с това по никакъв начин не искам да го направя по-малко черен от лагера на Пеевски, защото, в крайна сметка, той е виновникът, той е човекът, който от 2014 г. дава възможност на Пеевски непрекъснато да финансира тази Империя на злото.
Аз имам информация, че той (б.а.Бойко Борисов)е привиквал Гриша Ганчев да прехвърля част от „Петрол“ на Пеевски, имам информация как се договарят за разпределение на „Виваком“, на приходите от реализацията на „Виваком“, така, че не е непричом, неговият човек Сталийски открадна, това е моята дума, открадна „Рубин“, под погледа на квестори, синдици и на прокуратурата, защото и там има сигнали по случая с „Рубин“. Това нещо, в крайна сметка, няма как да остане скрито. Тяхната надежда е да успеят да използват омертата на политическите сили по отношение на КТБ. Половината от правителството, при това най-важните министри и ресори в правителството на „Борисов 3″, се контролират от центъра около Пеевски и Доган.“
На практика, кой управлява в момента? Погледнете му състава на правителството на Борисов, на „Борисов 3“. Аз си мислех, че правителството „Борисов 1“ е възможно най-лошото, а се оказа, че след „Борисов 1“, нещата вървят все по-надолу. След това Орешарски стана по-лош от „Борисов 1“, след това „Борисов 2“ се оказва по-лош от Орешарски. Но това нещо, което в момента съществува, е падение. Очевидно се вижда, че половината от правителството, при това най-важните министри и ресори в правителството на „Борисов 3“, се контролират от центъра около Пеевски и Доган. „
Тук са и двойните стандарти, и цинизмът на Брюксел, на Европейската народна партия (EНП). Ако си спомним правителството на Орешарски, то беше непрекъснато атакувано през Брюксел, заради неформалната подкрепа на Волен Сидеров. А сега Волен Сидеров официално участва в управленската коалиция и това вече не е проблем за Жозедоловци и Юнкеровци, и разни други. Факт е, че Волен Сидеров се е продал на концесия и неговите постове по структури са всъщност хора на Пеевски“.
Цветан Василев признава вината си за създаването на модела Пеевски:
“ Те не са ме създавали мен, те мен ме използваха. Използваха ме особено активно в периода, в който Борисов дойде на власт и очевидно в този план е включвано и това – от едната страна ме атакуваха хората, които формираха първото правителство с Борисов, т. нар. център около „Глобална България“, Световната банка, Кристалина Георгиева, Симеон Дянков и компания, а от другата страна от милиционерския кръг непрекъснато ме спасяваха. Те успяха по някакъв начин да ми внушат, че аз мога да разчитам на тях. Допуснах ги по-близо, отколкото трябваше.
А до това, колко е силен Пеевски, аз казвам следното: Това не би трябвало да бъде допустимо в страна-членка на ЕС. За жалост, слабостите на Брюксел доведоха и до утвърждаване на позициите на Пеевски. Той е много по-силен сега, отколкото през 2014 година. Какво означава това? Ако аз и Корпоративна банка сме били основанието за тази сила, значи някой през тия четири години не само му е помогнал още повече да се задържи, но и да израсне. Ако Корпоративна банка е била с лошите практики, корупции и не знам какво си, защото тогава България от 2014 г. насам пада непрекъснато във всички класации по корупция и по индекс на свобода на медиите? А спомняте ли си какви атаки имаше срещу мен в Брюксел през 2014 г.? Спомняте ли си, че до 2013-2014 г. всеки ден се пишеше за държавните пари в Корпоративна банка. Сега защо никой не се интересува къде са държавните пари? Те може да са разпределени правилно между банките, ама аз не вярвам. Но и никой не се интересува. Защо г-н Прокопиев не се интересува сега?
„Вие ме попитахте откъде идва силата на Пеевски, а аз започнах от това, че със сигурност има една много богата база от компромати. Аз съм чувал например, че Цацаров доста тежко приема хулите от Пеевски, който той си позволява дори и по телефона му говори. Другите два фактора за силата на Пеевски са финансовите възможности, които му осигурява Борисов и правителството, и партийната подкрепа, която му осигурява Доган.
„Започнало и то е потвърдено, разследване собствено на ФБР и Департамента за правосъдие на САЩ за Пеевски и срещу Пеевски,“, разкрива Василев, който е подал молба в САЩ по закона „Магнитски“.
“ Правителството на Борисов впрегна целия си ресурс и дипломатически да противодейства. Но не успя – Пеевски не е желан в САЩ и в момента е разследван там“, казва в заключение Цветан Василев.

Източник: Гласове

No comments:

Post a Comment