Корнелия Нинова СЧУПИ ГЕРБ: Борисов вече не може да управлява

„Моралът” на Борисов се сблъска със задкулисието – и второто победи.
Операция “чисти ръце” катастрофира. А министър-председателят вече не може да ръководи държавата.
Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в Асеновград.
Тя припомни думите на премиера, който каза, че ГЕРБ поемат морална отговорност за апартаментите и къщите за гости, и дори само при съмнения, уличените министри и зам. министри, напускат постовете си.
„Не съмнения, а факти има за министър Порожанов, но Борисов не смее да му поиска оставката. Защо? Защото не е негов министър.
Защото друг го назначи начело на министерството с най-сериозен бюджет за “усвояване”, допълни тя.
„А какво стана с министрите Горанов и Ангелкова? За едни – оставки само при съмнения, а за други – не, дори и при солидни доказателства. Задкулисието управлява и Борисов е зависим от него, затова не може повече да ръководи държавата“, категорична бе Нинова, цитирана от партийния пресцентър.
По думите на Нинова, така никога няма да има справедливост. „Ще продължават да крадат милиони от парите на народа, а на него да подхвърлят трохи. Затова Борисов не иска да подаде оставка при загуба на изборите, докато не си гарантира следващ главен прокурор, който да не го закача“, допълни тя.
Нинова допълни, че решението е в три действия: преди избора на главен прокурор – промяна в правомощията му, ограничаване на безконтролната му власт и поставяне на неговите актове под съдебен контрол. Второто е нов закон за Комисията по Антикорупция и трето – Европейска прокуратура, начело с Кьовеши. „Справедливост може да има“, заключи лидерът на левицата. /БГНЕС/

No comments:

Post a Comment