Политолог: След евроизборите ще има нова политическа ситуация у нас, очаквам оставка на Борисов

Евроизборите са битка за възстановяване на европейския характер на битието ни.
Хората искат да живеят и работят по правила, валидни за всички, за да имат нормален живот. Решаването на този проблем минава през тези избори.
Няма как да се строи върху развалини. Това коментира за "Фокус" политологът проф. Александър Маринов.
По думите му политиците не могат или не искат да говорят за същинските въпроси, засягащи кампанията. Тази немощ добре кореспондира със засилващата се нагласа на обществото и гнева му към недъзите на управляващите.
Според Маринов в момента няма алтернатива, която да припознаем като ново начало, има много лоши и по-малко лоши. По думите му в някои случаи бунтът е неизбежен, за да дойде сериозния набор от критерии и да започнем да избираме на друг принцип. Европейските избори са точно тази точка на пречупването, посочи политологът.
Мощната тенденция на ГЕРБ си отива, едва ли ще изчезне, но методът на управление чрез страх и купуване вече не работа, отбеляза още Маринов. Според него от ГЕРБ ще загубят изборите, което ще доведе до нова политическа ситуация.
Хората искат да премахнат статуквото. Воплите на премиера Бойко Борисов, че няма да подаде оставка, означават, че точно това ще стане, прогнозира политологът.

No comments:

Post a Comment