"Фалшивите" новини за пореден път познаха - Бабаитлъкът на Бойко и многото надуване, че е уредил вече всичко, провалиха завода на VW...

Припомняме една новина само от преди няколко дни, която бе определена като "фалшива".
Но днес вече е ясно, че е съвсем истинска - нов завод на "Фолксваген" няма да има. Заради бабаитлъка и надуванията на Бойко, че е уредил всичко... 
Eто новината:
КРАЙ СВЪРШИ СЕ! СЛЕД ИЗКАЗВАНЕТО ЗА ФОЛКСВАГЕН НА БОЙКО БОРИСОВ ВЧЕРА НЕМЦИТЕ ИЗЛЯЗОХА С ОФИЦИАЛНО ИЗЯВЛЕНИЕ НА САЙТА НА КОМПАНИЯТА
Вчера Бойко Борисов в предаването на БТВ на "Четири очи" с водеща Цветанка Ризова, обяви че Фолксваген оглеждали терен около Пловдив и се надявал техните синдикати да не провалят инвестицията в България.
Естествено това не остана без реакция от страна на германската компания и няколко часа по късно те излязоха с изявление в което буквално казват, че не искат името им да се използва с цел предизборна кампания и вече не искат името им да се свързва с България, ето и цялото изявление тук:
" Във връзка с разширяването на нашето производство изнесено извън границите на Германия, ние от Фолксваген Груп проучвахме възможността да инвестираме в завод на балканите, като оглеждахме терени в няколко страни.
Днес разбрахме, че премиерът на България Бойко Борисов си е позволил предизборно да ни забърква в някакви коментари, затова и сме длъжни да направим някои разяснения относно това, което искахме в България, за да стане ясно на всички, че този човек си прави предизорен ПР с името на нашата компания.
Първо ние не искаме и не проучваме терен в Пловдив, искахме терен около Видин, защото има излаз на река Дунав, близо е до Румънско летище и има много голяма переспектива за развитие на този изостанал регион в Европа.
Второто и по важното е че паралелно с България, разглеждахме терени и в други държави на балканите и бяхме помолили всички запознати да не намесват името ни в никакви политически работи, уви вече България отпадна от нашите проучвания и ние няма да инвестираме за нищо на света в тази страна, защото премиерът им, не само че не уважава нашето желание, но дори си прави политически ПР с нас в България.
Ние сме частна компания с хиляди клонове в цял свят и сме силно обезпокоени от това, което прави този човек в момента в България, защото той на няколко пъти свързва името ни с политическата си кампания за евроизборите там, които ще са в краят на този месец. Ние не сме свързани с политиката на нито една страна и това ще бъде така и за в бъдеще"

No comments:

Post a Comment