Бойко изтезава още 1 детенце. 4-годишната Христиана вече втори месец чака пари за операция...

Родителите на 4-годишната Христиана от Хасково вече втори месец чакат отговор от Националната здравноосигурителна каса в София дали ще бъдат отпуснати средства за операция на детето им в Германия.
От раждането си момиченцето е по доктори.
В крайна сметка диагнозата е липса на предни кръстни връзки на едното коляно.
В болница в Германия могат да помогнат на детето с операция, за която ще са нужни около 40 000 лв. Първо ще бъдат поставени шини, а след година и половина ще бъде направена нова операция за самите кръстни връзки.
Майката на момиченцето Добринка Трендафилова разказа пред Haskovo.info, че подали документите в здравната каса за отпускането на средства за операцията на 15 април. До вчера те били разгледани само от дин експерт, а трябвало да се прегледат от втори, след което да се произнесе и комисия.
Родителите звънят всеки ден до Касата, но документите все още не са стигнали до втория експерт, а вече е пропусната едната дата за операция в Германия – на 20 май. От Касата не давали ясен отговор кога документите ще бъдат обработени и защо това се бави. Днес до обяд началникът на ресорния отдел в Касата Цветелина Дешкова не отговаряше на служебния си телефон.
Родителите на Христиана се притесняват, че детето расте, костите се натоварват, операцията трябва да бъде извършена възможно най-бързо, а от здравната каса ги бавят с отговора за финансирането.

No comments:

Post a Comment