15 000 двойки на матурите по математика!!!!! Разбирате ли как ни готвят децата само да сменят памперси и да метат паркове...

15 000 двойки на матурите по математика!!!!!
15 000 двойки
Разбирате ли, че готвят децата и внуците ни да сменят памперси в Италия, да чистят градинки в Англия и т.н.
Години наред, включително и аз, се упражнявахме на тема колко е било лошо преди 1990г. в България.
Да де, ама когато си отворихме границите, 2 милиона българи – високо и средно образовани емигрираха на Запад.
И се реализираха там съвсем не лошо. А образованието и мирогледа си бяха получили преди 90г. Значи не всичко е било на ниско качество.
Имам познат, който подържа хеликоптери в Канада. Образованието си е получил в Долна Митрополия. На въпроса, как се справя, все пак чужда страна, чужди технологии, отговорът е: - Без проблем. Зная целият механизъм на хеликоптера. А, тук са тясно специализирани – ако проблемът е в перката, да, ще го оправя, ако е на друго място – не ме занимавайте, аз съм специалиста по перките.
Имал съм честта, удоволствието и щастието да работя с наши инженери и архитекти в три страни. И искам да ви уверя, че поставяха в малкото си джобче всички други специалисти от други страни, включително от Белгия, Норвегия, Австрия.......Най-вече с бързи и адекватни решения.
А колко наши специалисти проектираха, и строиха язовири, магистрали и .....в арабския свят – Ирак, Иран, Либия, Египет, Мароко.........И се справяха перфектно.
А знаете ли, че закриват Факултета по Физика към Софийския Университет?
Явно пак някой иска да грабне сградата. А това, че оставаме без специалисти по фундаментални науки – Кой му пука!
А обърнахте ли внимание, че наглата Министърка на образованието на Великобритания, каза: - Ще ви вземам децата, ама само най-умните!
А знаете ли, че Американския колеж подготвя кадри, но не за България, а за САЩ? Защото над 90% от възпитаниците вече са зад граница!
И, когато говоря за възраждане на производството, включително и на промишлеността, имам предвид точно това – ще трябват и образовани хора. Защото кому са нужни химици, без химическа промишленост, или кому са нужни машиностроители, без машиностроене..........
15 000 двойки
юни 2015г.
Но тази година същото......

Веско Паунов, Фейсбук

No comments:

Post a Comment