Борисов: В България е завод до завод, както преди 1945 г.

В политиката популизмът стигна до там, че всички се надпреварват непрекъснато да говорят за безплатни неща.
Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на ежегодния бал на КРИБ. „Много впечатлен съм от обиколките по заводите – мога да кажа, че България пак се завърна като една индустриална държава – както е била преди 1945 г.
Където минете – завод до завод. И в голямата си част всичко заминава за износ и това държи БВП висок“, заяви Борисов, цитиран от "Фокус".
Всъщност обаче, на премиера очевидно му липсват няколко учебника по история, защото индустриализацията на България започва точно след 1945 г., а преди това тя е е предимно аграрна страна.
Той посочи, че за комунистите няма по-добро от чуждите пари.
„И ние, за съжаление, останахме единствените, които продължаваме да се съпротивляваме срещу думата „безплатно“.
В политиката популизмът стигна до там, че всеки се надпреварва да говори за безплатни неща непрекъснато – дори и една либерална дясна партия като ДПС.
Безплатни неща няма в живота.
Безплатното за едни означава по-високи данъци за тези, които работят“, посочи премиерът. Според него инвестициите и стабилността, които посочват всички световни кредитни агенции, са защото правителството държи прогнозируеми данъци.
„На финала сме за чакалнята на еврозоната – това е добре, защото ще спре изкушението на банките от лошите кредити и ще се гарантира сигурността на инвестициите.
Да не говорим, че сме в общото европейско семейство. В противен случай, който не иска – има Европа и на втора скорост. Ние не искаме да оставяме България във втората скорост. Защото големите и силни държави казват, че еврото е това, което ги държи единни“, коментира Борисов.
Той обясни, че държавата ще продължава да подкрепя и малкия, и средния и едрия бизнес. Борисов посочи, че с финансовият министър Владислав Горанов са се договорили да се отпуснат пари за колкото е нужно детски градини и ясли, за да може жените да работят и да бъдат равнопоставени.

No comments:

Post a Comment