Радев: Намалението на субсидията задушава опозицията, управляващите се финансират от властта

Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и дори не се крият, коментира президентът Румен Радев по повод предложението на правителството за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев за получен действителен глас от 1 юли до края на годината.
“Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, така че едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори“, смята Радев.
Силно се надявам, че партиите ще намерят добър баланс между техните собствени интереси и интересите на обществото, заяви той.
Големият проблем според него съвсем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.
Радев призова да се спре със спекулациите, че президентът спира АМ "Хемус" и инфраструктурното развитие на страната. Това е крайно некоректно, посочи той.
Той заяви, че ветото му върху промените в Закона за държавната собственост и последвалото сезиране на Конституционния съд не се отнася за автомагистрали, скоростни пътища, газопроводи, жп линии и т.н., т.е. за националните обекти.
Крайно време е да разберат разликата между национални обекти и обекти с национално значение, посочи той.
Президентът коментира актуални теми пред медиите след участието си в откриването на Шестия световен конгрес на информационните агенции в София, чийто домакин е Българската телеграфна агенция.

Източник: Фейсбук

No comments:

Post a Comment