КОМАНДВАЩ НАТО: РУСИЯ ЩЕ РАЗПЕРДУШИНИ НАШИЯ ФЛОТ В БАЛТИКА ЗА ЕДИН ДЕН!!!

Силите на руския флот в Балтийско море излязоха на дежурство във връзка с влизането на групата от четири кораба на Северноатлантическия съюз.
Контраадмирал Владимир Дудко коментира това събитие. Информационната агенция ТАСС, цитирайки Националния център за отбрана на Руската федерация, заяви, че военноморска група на НАТО, състояща се от разрушителя Gravely от американските военноморски сили и фрегатите: от Полския военноморски флот K. Pulaski, от Турция Gokova и от испанския флот Juan De Burbon, е навлязла в Балтийско море.
Кореспондентите на "ПолитЕксперт" разговаряли по този въпрос с члена на експертния съвет на дружеството "Офицеры России", контраадмирал Владимир Дудко.
Той е потвърдил, че операцията на Северноатлантическия флот има разузнавателен характер. В. Дудко казал също, че въоръжените сили на Руската федерация ще отговорят на корабите на военно-политическия блок, ако те вземат решение за неправомерни действия.
„Всяко влизане на бойни кораби във всяка акватория има специфични цели: сплашване, разузнаване и демонстрация на сила. В случай на провокация от страна на НАТО, Русия ще реагира с адекватни действия: радиоелектронно подавяне и развръщане на корабите си насреща” - заявил експертът. Контраадмиралът също казал, че Москва не извършва подобни операции. В допълнение той подчертал, че руският флот е готов да отговори на Северноатлантическия съюз в случай на нарушаване на руската граница. „Такива операции не се извършват от Русия.
Нашето ръководство не прилага провокативни действия към нашите партньори. Ако корабите на НАТО нарушат границите на Русия, Москва ще бъде готова да реагира незабавно, но за това има висше политическо ръководство, което трябва да вземе подходящо решение. А що се отнася до флота и неговата бойна готовност, може да се каже, че тази реакция ще бъде адекватна и светкавична ”, обобщил Дудко.
По-рано стана известно, че руското министерство на отбраната наблюдава движението на корабите на НАТО със силите и средствата на Балтийския флот. Руските кораби извършват дейности за своевременно реагиране при евентуални извънредни ситуации.
Според командири от НАТО, корабите им нямат никакъв шанс срещу руската флота и поддържащите я батареи от сушата.

Източник и илюстрация: politexpert.net

No comments:

Post a Comment