Кмет спира тока, ако не гласуваш за ГЕРБ...

Кметът на село Медени поляни е продавал ток от трафопоста на кметската сграда.
Срещу пари той е включвал към мрежата домакинства от селото.
В същото време си позволил да остави без ток семейства, които не гласували "правилно" на последните евроизбори. Т.е. за ГЕРБ.
Община Сърница вече е започнала пълна проверка за стопанисването и управлението на кметство Медени поляни, съобщи БНР. Хората плащали сметките си на Абдула Абдулах срещу хвърчащи ордери, без да знаят колко електроенергия са изразходвали.
Семейство с болно дете сигнализира, че от дни е с изключен ток, тъй като не гласувало правилно на последните избори за Eвропейски парламент. Случаят ще бъде предаден на прокуратурата.
Кметът на Сърница Неби Бозов се е срещнал със семейството, което е останало без ток. По думите на жената не са гласували правилно и това било наказателна мярка, каза той пред БНР.
Бозов коментира, че за първи път разбира, че има вързани абонати към кметството. Това е много тревожно, при нас общината няма никакви сключени договори за отдаване под наем на електроенергия. Оказа се, че това е масова практика в селото, коментира кметът на Сърница.
Електромерът е заключен и кметът отказа да пусне тока, нито да го отключи. Това и мен ме изненада, че в селото има такъв прецедент. С мутренски методи сплашват хората, каза Неби Бозов.
Кметът на Медени поляни към момента отказва коментар за медиите.

Източник: ДУМА

No comments:

Post a Comment