Карбовски: Не дават на баща да види детето си, дали го на reй двойка чеpнокожu

През месец юни Мартин Карбовски ще покаже поредица от предавания за българските деца. В деня на детето в "Карбовски: Втори план" ще видите историята на един баща, чието дете е откраднато от Холандия.
Един българин не е виждал своя син вече пет години, защото чужда държава е решила, че за българчето Атила е по-добре да живее не в родината си с биологичния си баща, а в приемно семейство - гей двойка негри, това анонсира самият Карбовски в предаването ''Тази сутрин'' по БТВ.
„Има една тема, която вълнува всички българи и това е темата „Стратегия за детето“, децата, демография. Това е поредният родител, който не може да си прибере детето от чужбина.
Съдът е дал правата на него след смъртта на майката. В Холандия обаче има институция, която има право да не признае решението на съда и да наложи собственото си решение да разпредели детето в семейство, в което тя реши за правилно”, разказа в „Тази сутрин” Мартин Карбовски.
„Този баща е изключителен пример за това как един човек се изправя с цялата си мъка срещу една добре смазана машина. В България няма орган, който да обедини Агенцията за закрила на детето, МВнР, МВР, социалните, за да може да се противопостави на това, което се прави в чужбина”, каза Карбовски.
Детето е оставено в това семейство, защото бащата е бил разведен с майката, а по това време майката живее в Холандия.
„Тук е и темата колко е лесно да се взима дете и колко трудно се връща”, добави Мартин Карбовски.
„Утре ще видим тази история от Холандия, защото е най-прясна. Пет години бащата не е виждал детето и не му го дават. Като най-стряскащото е, че то е осиновено от холандска гей двойка чернокожи”, добави той.

София / България

No comments:

Post a Comment