ФУКУШИМА. радиационна авария от VII-ма, най-високата, степен по международната скала за ядрените събития.

Европейската комисия спира забраната за внос на облъчена храна от Фукушима.
“Човек чувства заплаха от това което усеща, но не вижда, а слепеца само от това, което но не чува!” – П.Симеонов
Преди да започна с тази информация, бих искал да направя едно уточнение.
Този сайт не е нито за американофили, русофили, русофоби или пък американофоби.
Дръжте си тези заблуди за вас. Става въпрос за тези, които са навлезли в това блато на пропаганда. Този сайт е място за онези, които са седнали на един лунен хълм и съзерцават планетата Земя от Луната, на фона на блага тишина и милиарди звезди и красиви мъглявини.
От този хълм ясно се вижда глупостта по Земята начертала изкуствени граници и изкуствено създаване на идея изобщо за социална система от няколко алчни съзнания към милиарди и напълно бедни хора.
Веднага ще ви дам мисловен пример.
Ако вземем най-богатите на планетата, то бихме ги събрали в един градски автобус.
Всичко останало се радва на изпаренията от ауспуха на автобуса и се избива по между си заради тях. Истината е такава и тя няма как да бъде променена, изопачена или подменена. Само един глупак би си помислил, че е способен да я моделира така, както на него му изнася. Като скулптор на статуя например. Истината не е това, което е изобразено, а глината или материята от която е моделирана.
Винаги съм се възмущавал от пропагандата. Аз наблюдавам от различен ъгъл нещата и виждам тъмните кътчета, които се крият в сянката им. През последните години се възмущавах, защо прозападните медии изобщо не ни информират за една от най-големите ядрени катастрофи на човечеството в АЕЦ Фукушима I, която е от VII-ма, най-високата степен по международната скала за ядрените събития в света (Виж тук), а постоянно натрапват на зрителите и читателите аварията в Чернобил. Ами просто е. Отвличане на вниманието. Руснаците са виновни за всичко. Утре може и да са извънземни, но днес, за всичко са виновни руснаците. Преди три дни дори чух Найо Тицин, (един много глупав човек и аз не знам, как една уважаваща и наричаща себе си национална медия допуска подобни хора в български ефир) , да казва в предаването “Преди обед” на БТВ, че руснаците са виновни и за Брекзит. Един глупак, може да ви заведе далече от тоалетната, точно когато имате нужда от нея. Грешката на хората днес, които работят в националните телевизии на България е, че смятат повечето хора, които не са от тяхната гилдия, за много прости, неинформирани и неуки. Но ако си уреден с връзки и си пълен бездарник, няма как да разбереш, че това съвсем не така, а е тъкмо обратното. Защото инерцията за преследване на глупавата мечта да се покажеш по телевизията е стигнала до там, да забравиш, че заедно с това ще покажеш и глупостта си през нея. Опиянението от стремежа да бъдеш известен, е дрога, от която лечение няма. Телевизията използва тези хора като дъвка. Когато сладкото им свърши, тя ги изплюва и ги сменя с други.
Трагедията във Фукушима е най-голямото събитие през последните години на нашия век за радиоактивно замърсяване. Нека оставим Чернобил и се фокусираме върху по-големия проблем от такова естество. А и Русия и Путин не са виновни за решението на Европейската комисия, която само шест години след бедствието във Фукушима през декември 2017 г.  единодушно прие да премахне ограниченията за внос на индивидуални селскостопански и рибни продукти от Япония. Внимавайте, това не е шега. Наред с всички останали изкуствени химически замърсявания днес в храните, това е още един пирон в ковчега ни. И това е сериозно както за вас, така и за вашето семейство и деца. Тук трябва да кажа още, че раждането на увредени и болни деца в ЕС през последните 5 години значително се е увеличил. Така, че не се чудете ако внуците ви се родят някой ден недъгави и с увреждания. Вината за това не е във вашите деца, а на онези, които са позволили да ги тровят за лично облагодетелстване, за пари и фалшив просперитет. Това направи всъщност Европейската комисия, без знанието на жителите в съюза. Тези хора на върха в ЕС, не защитават обществения, а корпоративния интерес. Доказателство за това беше закона “Макрон”. И още нещо. Нека не се правим на слепи, когато става въпрос за председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, че е пияница. Това е все едно най-големия алкохолик от кварталната кръчма да стане домоуправител на целият ви квартал. Сещате се какво би се случило. И вие няма да го допуснете. С Евросъюза е същото. Но ние сме го допуснали. Не може да се очаква от алкохолик нещо позитивно, нали? Вижте Жан-Клод Юнкер във фаза.
Всъщност нека разгледаме фактите. Ориз, отглеждан в района на Фукушима, няма да изисква повече доказателства за радиационен контрол в бъдеще. Същото се отнася за рибни продукти от съседни области около Фукушима, както и за плодове и говеждо месо.
Радиационните нива все още са прекомерни след осем години
Дори и след осем години след драматичната авария на реактора, Грийнпийс предупреждава за все още изключително високите нива на радиация. В околните общности радиоактивността е измервана на места, която е до 100 пъти по-висока от международната граница за населението. Високото ниво на радиоактивност ще представлява значителен риск в региона, поне до 2050 г. и вероятно до следващия век.
Независимо от това, Комисията на ЕС отмени ограниченията върху вноса на храни от Фукушима. Резултатите от повече от 900 000 проби от храни говорят ясен език. Особено в храната радиоактивността е изключително концентрирана. Изследователите, които са изучавали храната, са фокусирани главно върху нивата на цезий-137. Веднага след произшествието радиоактивното замърсяване на животинските продукти все още е относително ниско. Но с течение на времето тя стана изключително висока. Още в началото на лятото на 2011 г. стойностите бяха далеч от законовите граници. Максималните количества в зеленчуците се увеличават от година на година.
Стронциеви отлагания в костите
Учените препоръчват японските експерти по радиационна защита да се фокусират не само върху измерванията на цезий-137, но и върху стронций-90. Тъй като стронций е химически подобен на калция и следователно лесно се абсорбира от тялото и се съхранява в костите.
Дори след осем години опасността във  Фукушима  далеч не е свършила. Въпреки че някои от отработените горивни пръчки вече са били възстановени и прибрани в други сгради. Части от земята около пещите бяха засипани с бетон, а сградите на реакторите бяха покрити до голяма степен. Въпреки това стотици хиляди контейнери се съхраняват на територията на Фукушима със замърсена почва. Колко дълго контейнерите остават плътни е под въпрос. И всеки ден се добавят нови контейнери.
В допълнение, гасенето на вода от облъчените реактори все още се просмуква в подпочвените води, които в крайна сметка завършват в Тихия океан. Въпреки че дневният приток на замърсена вода може да бъде намален като цяло, то радиоактивно замърсената вода се излива в Тихия океан в продължение на вече осем години.
Освен това има и друг проблем: за филтриране на радиоактивно замърсената вода, която се влива в морето, са изградени филтърни системи. Въпреки това не всички радиоактивни вещества могат да бъдат филтрирани. Правителството все още не е намерило решение на проблема с не филтриращия се тритий. “Експерти” посъветваха да се разреждат тритий-водите и бавно да се разсейват в морето. Но все пак отровата остава. Тук скоро писах за замърсяването на световният океан от пластмасата (Виж тук). С тази статия искам да алармирам хората с отворено съзнание и за този проблем. Ако не задаваме въпроси и не казваме истината такава каквато е, в бъдеще океана ще заприлича на световно сметище, следствие на пазарната икономика и капитала. Защото тази система е унищожителна за планетата. Ще дам пример. От една чаша вода, имате хиляди видове безалкохолни напитки. Всяка една е създадена да бъде по вкусна от другата, за да се продава. Пазарна икономика, нали? Но на човека му е нужна повече от всичко само чашата с чистата вода. Всяка една безалкохолна напитка, без тази вода е химичен боклук. Който на всичкото отгоре за да ви се продаде е опакован в още един химически продукт – пластмасата. Така, че Пазарната икономика е добра за алчните. В нея няма разумност, а алчност и измама, за да се продава.  Вие и децата ни днес се учат, че няма друга измислена система, която да бъде по-добра от капитализма (социализма и комунизма не бива изобщо да съществуват). Имало е дами и господа, но вие не знаете за нея. Тя е унищожена като идея умишлено. Това е социалната система на маите и инките. Тези общности в Южна Америка, са контролирали и създали едни от най-големите империи, без монетарна система. Но това е друга тема. Днес, през 21-ви век ние превърнахме в огромен контейнер за боклук, нашата красива планета Земя. Както каза един достоен българин, много уважаваният от мен първи български космонавт Иван Иванов: Често ми задават въпроса: “Каква планета ще оставим на бъдещите поколения?” Аз задавам обратния въпрос: “Какви деца, ще оставим на бъдещата Земя?”.
Всичко зависи от нас и децата, които създаваме и възпитаваме.  Някои от вас ще си кажат, че аз съм против Европейския Съюз. И да, ще са прави. Аз съм против тази измама ЕС и съм за Балкански съюз. Всички държави на Балканите в един общ съюз. Така ще бъде създадена буферна зона между изтока и запада в Европа. Една зона през която ще трябва да преминават всички стоки и енергийни носители на този континент. Една зона, която ще генерира огромни печалби от алчността и на изтока и на запада. Но ЕС е създаден от ЦРУ и е част от плана на САЩ за Нов Световен Ред. Този трън, Русия, в очите на архитектите на този план, може да бъде “превзет” отвътре, само чрез източните държави на Европа, които те лесно изяждат една по една. България, както винаги исторически е използвана от много по-големи и влиятелни сили, за техни цели. Бълагрите винаги са били жертви, поради или алчни или глупави политици, които не знаят от къде духа вятъра и духат с уста към платната на българския кораб. Но ако Балканите са обединени, Западна Европа няма да е това, което е сега. Ето защо съществуват в България послушни медии и новинарски изкривен и размазан пейзаж, за да не говори никой за нещата, които наистина имат значение! Големите корпорации в автомобилостроенето се опитват да ни вкарат в още една заблуда. Медиите лобират за тях, като крещят всеки ден от телевизионния екран, че старите коли са най-големия замърсител. Причината за това е проста. Автомобилната промишленост бълва всеки ден от устата на фабриките си милиони превозни средства, които трябва да се продават за да генерират печалби. А пазара е пренаситен. За да оцелеят, преди години в САЩ, беше създаден закона за права на жената (Виж тук), който им даде право да шофират. Така във всяко семейство се появи още един автомобил. След това дойде и лизинг плащането. Днес в САЩ се опитват да прекарат закон, който ще позволява на ученици да шофират автомобил, под претекст, че по този начин щели да освободят родителите си от задължението да ги карат до училище. Днес и това не е достатъчно. За да оцелее автомобилната индустрия, според проучвания, всеки собственик на автомобил трябва да го сменя на всеки 5 години. Мантрата, че “старите” автомобили замърсяват е изкуствена. А новите, електрическите не замърсяват, така ли? Знаете ли, че електричеството днес се създава по няколко начина, единият от които са атомните електроцентрали. Радиоактивните отпадъци са много, много по страшни от всяко друго замърсяване. Членове на Грийнпийс, скоро алармираха, че океанското дъно е пълно с варели с радиоактивен боклук. И най-вече Марианската падина. Ето защо електрическата кола днес няма да реши този проблем. Защото замърсяването на планетата ще продължава но в друг още по-страшен коловоз по линията на замърсяването. В Европейския Съюз, Швейцария и Украйна в момента има общо 151 действащи атомни централи – 66 от реакторите са на повече от 30 години, а 25 – на повече от 35 години. В момента се строят 55 нови енергоблока. А с бъдещата необходимост от още повече електрическа енергия тези централи ще стават все повече и повече. Фукушима ни показа, колко опасна е ядрената енергетика. Особено след намесата на природни катаклизми. Това съчетание съвсем не е някъде там. То е напълно реално с нарастващата опасност от катаклизми предизвикани от глобалното затопляне, което само болни мозъци, все още отхвърлят като реален проблем. Дълбоките течения зад кулисите на мощните днес, могат да бъдат анализирани от изключителни прозрения, само когато знаем за тях.  Така, че ще продължа тук с още информация за най-голямата ядрена авария, случила се в историята на човечеството, която пак ще повторя, съвсем не е Чернобил, а Фукушима.
На 11 март 2011 г. Япония беше засегната от свръх бедствие: цунами унищожи атомната електроцентрала във Фукушима. Вижте началото на цунамито уловено с камера от свидетели.
Към днешна дата радиоактивно замърсената вода се освобождава от реактора, районът около него е призрачен. Местните хора все още се борят непрекъснато, срещу разпадането на разрушените реакторни блокове. За последните шест години една от най-развитите индустриални държави в света не е успяла да предотврати влошаването от ядренатa катастрофа. Четирите разрушени реактора във Фукушима замърсяват около 350 кубически метра охлаждаща вода на ден, която отчасти потъва в земята и прониква в подземните води.
В реакторните блокове все още се съхраняват около 400 тона атомно гориво. Ако по-нататъшното ядрено делене на горивото не може да бъде достатъчно охладено, нагряването на земята може да се стопи и да предизвика парен взрив. След това хиляди хора ще се сблъскват с радиационна смърт – и още по-голямо атомно замърсяване, отколкото при катастрофата в Чернобил. Експертите смятат, че демонтажът на централата ще отнеме около 40 години. Очакваните разходи са най-малко 150 милиарда евро. И въпреки това
Япония иска да бъде домакин на Олимпийските игри през 2020 г. и то с център предтсавете си – Фукушима!
Японското правителство очевидно иска да “докаже”, че Фукушима вече не е заплаха. Както за собствената си страна, така и за света. Това е невероятно, но факт: През 2020 г. бейзболният стадион във Фукушима “Азума”, ще бъде домакин на Олимпийските игри в Япония. Като се има предвид, че нивата на радиация в ядрения реактор достигнаха астрономически нива през март 2017 г., та дори и роботи, изпратени в реактора, просто се разтопиха. Поведението на японското правителство вече не може да бъде описано като безотговорно – а като чиста лудост. Дистанционно управляваният робот, който влезе в разрушената система, трябваше да бъде изваден отново, защото вече не работил поради високата радиация. Експертите казали на японското правителство, че радиацията е достигнала невъобразима височина.
Глобалната ситуация след осем години е повече от тревожна
Една година след бедствието бяха измерени 73 сиверта на час (“сиверт” е количеството енергия, погълнато от килограм биологична тъкан, равно по въздействие на погълнатата доза гама лъчение). Новите измервания обаче показаха 650 сиверта на час. Самият сиверт би предизвикал лъчева болест у хората, докато дозата от 10 сиверта би довела до смърт в рамките на няколко седмици. Според препоръките на Международната комисия за радиационна защита CIPR, работниците на централата не трябва да бъдат излагани на по-високи дози от 20 милисиверта годишно! Японската компания “Tepco” е заета от 2011 г. с почистването и възстановяването на централата. Радиоактивното лъчение е създало зона с повече от 780 км² около ядреното съоръжение, необитаема. И дори шест години след ядрената катастрофа, замърсената вода все още постоянно се влива в океана. Милиони кубични метра замърсена почва са опаковани в големи чували.
Тонове радиоактивна охлаждаща вода се изливат в Тихия океан всеки ден.
Хиляди тонове облъчвана охлаждаща вода са произведени в атомната електроцентрала във Фукушима. Радиоактивната охлаждаща вода непрекъснато изтича в Тихия океан всеки ден. Риба Тон е била уловена край бреговете на Калифорния и е установено, че е замърсена с радиоактивна вода от Фукушима. Фирмата “Tepco” трябва постоянно да охлажда трите разтопени реакторни ядра с вода. Парни облаци показват, че ядреното делене продължава. Но никой не знае точно в какво състояние всъщност са реакторните ядра, тъй като достъпът до реакторите е невъзможен.
За сравнение, радиоактивността, освободена по време на Чернобилската катастрофа през 1986 г., достига до Калифорния в рамките на десет дни. Радиоактивността, пусната през 2011 г. във Фукушима, пристигна там за по-малко от седмица.
Редици от резервоари във Фукушима за съхранение на вода, замърсена с радиоактивни материали.
Японското правителство действа безотговорно
Япония изнася риба, морски дарове и рибни продукти, излагайки на опасност света. Как те могат да бъдат безвредни, ако радиоактивната радиация на Фукушима в момента е толкова висока, колкото е била веднага след катастрофата? Днес тонове радиоактивна охлаждаща вода замърсява не само японското крайбрежие, а замърсява целия Тих океан? Германия също е замесена във вноса на риба и рибни продукти от Япония, а хиляди в Тайван протестират срещу вноса на храни от Фукушима.
Районът ще остане необитаем в продължение на много векове, вероятно още по-дълго. Около Фукушима има ограничена зона, фотография направена на зоната се наказва с високи глоби и лишаване от свобода. Твърде голям е страхът да се разкрие реалността пред обществеността. Фотографите, които все пак са го направили, показват образи, които приличат на повече от един град-призрак.
Измамната сигурност на атомната енергия
Политиците многократно подчертават колко безопасни са атомните електроцентрали и колко чиста е ядрената енергия. Ако има инциденти или катастрофи, последващите щети са толкова големи, че тази форма на производство на енергия по никакъв начин няма смисъл или е от полза за човечеството. И тук е момента да кажа, че Германия е първата страна в света, която излезе от използването на атомна енергия след катастрофата във Фукушима. Няколко дни след началото на ядрената катастрофа във Фукушима федералното правителство обявява тримесечен ядрен мораториум. През юни 2011 г. се стигна до основното решение за постепенното прекратяване на ядрената енергетика. До 2022 г. всички атомни електроцентрали ще бъдат затворени, а възобновяемата енергия ще бъде разширена. Енергийният преход напредва повече или по-малко бавно. Отнема време да се реорганизира напълно енергийната система. Предимствата и недостатъците се дискутират спорно от различните заинтересовани групи. А България какво прави? Тъкмо обратното. Ще строи ядрена централа. И политиците лобират за това.
Японското правителство разкрива жертвите на бедствието
Въпреки големите проблеми, като изхвърлянето на огромни количества замърсени води и почви, правителствените служители изискват бившите жители на някои от околните райони да се върнат. Поради широкомащабните дейности по обеззаразяване през последните години се твърди, че е безопасно отново да живеят там. Което е нагла и безочлива лъжа.
Държавата и Tepco искат да спестят по този начин високата компенсация на засегнатите. “Японското правителство разкрива жертвите на бедствието и поставя корпоративни интереси върху благосъстоянието на хората”, каза ядреният експерт на “Грийнпийс”. “Последствията от свръхразрушаването на Фукушима върху околната среда ще продължат стотици години”.
Според „Грийнпийс“, радиацията, измерена в околните гори, е сравнима с настоящото ниво на радиация в 30-километровата зона с ограничен достъп на Чернобил. Въпреки това заповедта за евакуация сега трябва да бъде премахната за голяма част от общностите. Една година по-късно компенсационните плащания за предишните 6000 жители ще бъдат анулирани.
Според едно скорошно проучване на около 300 000 деца под 18-годишна възраст от района на Фукушима, 116 000 са били диагностицирани с рак на щитовидната жлеза. В 50 000 има съмнение. Но е “невероятно”, че ядрената катастрофа е виновна, казаха от правителството. Японските “ядрени експерти” твърдят, че консумацията на храни от Фукушима, които идват на пазара, са безвредни. Храната ще бъде разгледана внимателно. “Вие сте в безопасност и аз го казвам с пълно убеждение”, заяви говорител на Токийския университет.
Краят на японското прекратяване на ядрената енергетика
Японското правителство първоначално е планирало да прекрати напълно ядрената енергия до 2030 г. Япония се опита да поеме по различен начин като следствие от бедствието и искаше да се съсредоточи повече върху изкопаемите горива. Самата Япония обаче няма почти никакви ресурси от въглища, нефт и природен газ. Поради това Япония трябваше да внася повече изкопаеми горива от 2011 г. насам и беше вторият по големина вносител през 2012 г. след Китай. Вносът се е увеличил с 24% в рамките на две години и по този начин разходите за японската икономика са твърде високи. Ето защо правителството в Токио сложи край на ядреното прекратяване и възстанови връзката на повечето от 54-те японски реактора към мрежата.
Радиоактивността от Фукушима достига до американските брегове
Докато първият случай на рак на щитовидната жлеза в Япония беше официално признат в резултат на ядрената катастрофа във Фукушима, цезий 134, така нареченият “Fukushima fingerprint” или на български “Фукушима пръстов отпечатък”, бе открит за първи път на брега на САЩ по море. (Вижте отдолу графика, как радиацията достига до бреговете на Северна и Южна Америка.)
Последствията вече са видими. Американските ветеринари се оплакват от големия брой болни диви животни. Тюлените и морските лъвове умират масово по американските и канадски брегове. В полярните мечки, тюлени и моржове по брега на Аляска се наблюдават животни с все по-отворени незарастващи рани. Дори крайбрежното население, което обича да яде риба и морски дарове, е притеснено сериозно за здравето си. Особено за новородените деца.
Ефектите на Фукушима – отляво дива котка с тумор-мутации от западния бряг на САЩ – отдясно дива сьомга с ракови тумори от западния бряг на Канада
Учените събраха морски проби на различни плажове през 2016 г. и откриха замърсяване с цезий 134.  Във вътрешни езера от Канада, изследователи от проекта “Fukushima InFORM”,  са открили в раци също цезий 134.
А продуктите от района на Фукушима ще продължат да се изнасят. Според Ню Йорк Таймс радиоактивно облъченият зелен чай е бил транспортиран от Токио до Хонконг. От там следите му се губят. Някой някъде по света, пие в този момент, радиоактивен зелен чай. Не искам да си мисля, ако това е някоя бременна жена.
Решението: излизане от ядрената енергия?
Всеки ден от Фукушима в Тихия океан се изливат все повече тонове радиоактивно замърсени води. Радиоактивността ще продължи да се разпространява безпрепятствено и в крайна сметка ще достигне до нашата хранителна верига. Вече разбрахте, че Европейската комисия е разрешила внасянето на храни от района на Фукушима. Дори не знаете, когато купувате храна от големите корпоративни вериги, дали е радиоактивна, защото контрол вече не съществува. А ако укрепването на завода Фукушима продължи още четиридесет години, тогава всички океани на планетата ще бъдат радиоактивно замърсени. Безброй хора ще имат рак и ще са починали, вследствие на това. Това са последиците скъпи приятели от тази безпрецедентна ядрена катастрофа, която все още е покрита с воал от нашия поглед. А най-страшното е, че не само информацията, а и самата радиация е невидима за нас.
Следователно бързото премахване на ядрената енергия и безкомпромисната трансформация на енергията към възобновяеми, алтернативни и екологично чисти енергии са неотложни и неотложни – по целия свят, не утре, не дори и днес, а веднага! Електричеството е комерсиализирано от Томас Едисън. Той е работил с Никола Тесла, който му е предложил електричество, което да се разпространява без кабел. Свободно. Тесла е имал готов проект. Томас Едисън му казал: “Ако не мога да сложа кабел и да таксувам с уред енергията, която подавам, човечеството не бива да знае за това!” Той купува патента от Никола Тесла и спира финансирането му. Ето защо днес Земята е опакована с кабели. Свободната енергия съществува, но силите които стоят зад нейното прикриване са огромни. Това са същите онези глобални престъпници, които ограбват ресурсите на планетата за лични облаги. Трупат капитал. Което на фона на звездите, и Земята съзерцавана от хълм на Луната, изглежда прекалено смешно. Днес съществуват огромни проблеми с така нареченият “прогрес” на човешката цивилизация. Аз викам, но никой не ме чува. Като,че ли тези, които не искат да чуят, само ме наблюдават през стъклена стена и виждат само гримасите ми, от които разбира се, че ще изглеждам като луд. Така става и с всички онези, които се опитват да викат през стая със стъклени стени. Хората отвън ще виждат изкривените им гримаси, но няма да чуват виковете за беда. Те ще се усмихват ехидно и ще ги наричат луди. Човечеството днес е в голяма беда. Още повече, че се умножава прогресивно. Колкото повече ставаме на планетата, толкова по-малко имаме шанс за оцеляване в бъдеще. А там някъде, в онова бъдеще ще живеят нашите деца и нашите внуци. И все пак, за да не завършвам толкова негативно, обичайте се и си помагайте, защото всичко останало е губене на време!

Статията написа за Вас: Петър Симеонов

No comments:

Post a Comment