ВМЕСТО ИДИЛ СЕГА СИРИЯ Е ГРАБЕНА ОТ АМЕРИКАНЦИ — ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ

Американските структури под прикритието на военните сега са се заели с разграбването на Сирия вместо терористите на ИДИЛ, съобщи руският генерален щаб.
Руските военни са разкрили схеми за незаконна продажба на сирийски петрол.
Американците прихванаха от ИДИЛ(организация, чиято дейност е забранена в Руската федерация) палма на първенството при грабежа на Сирия, заяви Генералният щаб на руските въоръжени сили и представи подробни схеми, защото Русия никога не обвинява голословно, за разлика от западните «партньори».
Според думите на генерал-полковник Сергей Рудски американските структури добиват нефт на източния бряг на Ефрат под прикритието на 3,5 хиляди наемници и американска авиация. След това, добитата нефт се прехвърля като контрабанда в чужбина. А САЩ съответно печелят пари от това, докато казват, че са в Сирия, където никой не ги е викал «за борба с тероризма».
Обикновено, американските структури подлагат на грабеж находищата и месторожденията на Конако, Ел Омар и Танак, разположени на източния бряг на Ефрат.
» Функционира криминална схема на трансгранични доставки на сирийска нефт. Най-просто казано- разграбват се националните богатства на Сирия»,- цитират от РИА Новости думите на генерал-полковник Русдки.
Генералът отбеляза, че в последно време рязко се е увеличил броят на наемниците на американските обекти.
А прикриващите операции, включващи използването на авиация, се обясняват пак като «борба срещу тероризма», а става всъщност въпрос за американски икономически интерес и пладнешки обир.
В същото време, началникът на Главна оперативна дирекция на Генералния щаб,съобщи, че полетите на руска авиация в Сирия са сведени до минимум, необходим за бойно обучение и разузнаване, а акцентът е върху установяването на спокоен живот в страната.
«За оказването на помощ на сирийския народ и координация на тази работа, Русия и Сирия създадоха междуведомствен координационен щаб. В сътрудничество с ООН те решават въпросите относно завръщането на бежанците и им предоставят всичко необходимо.През последната година 329 610 души се завърнаха в Сирия от Йордания и Ливан ”, отбеляза той.
В замяна на помощта в контрабандата на петрол, САЩ помпят с оръжия кюрдските и арабските формирования в региона, които го използват един срещу друг, според данните руския генерален щаб.
Освен това стана известно, че САЩ обучават диверсионни групи в Сирия.
„Те зареждат с оръжие и кюрдските, и арабските формирования“ отбелязва Рудской.
„След това последните, използват оръжието един срещу друг.“ Рудской подчертава, че всичко това само влошава положението и ситуацията в този и без това тежък регион.
Той заяви още, че по подготовката на американските диверсии, за които вече има данни, САЩ имат планове за унищожаването на нефтената и газовата инфраструктура, както и да извършват нападения срещу правителствени сили в Сирия.
«Техните задачи са саботаж, унищожаване на нефтена и газова инфраструктура и извършване на терористични атаки срещу правителствените сили», каза Рудской в рамките на брифинг.

Ася Иванова-Зуан, БГ Нюз Фронт

No comments:

Post a Comment