България няма нужда от враг – има Борисов

Съвременната демокрация предполага управляващите да забогатяват от властта. Видно е в Европа, Америка, Азия.
Някои свенливо насочват парични потоци към себе си, други откровено крадат.
Трети съчетават двата подхода. Работят за държавата, но гледат да изкарат нещо и за себе си.
Тук е колосалната разлика между западната и българската демокрация. Онези обичат първо властта и после парите, а нашите искат властта само за парите.
Там забогатяват между другото, тук управляват между другото. Докато онези гледат да приберат едно, но да вкарат в държавата девет, при нас съотношението е обратното. При това нашите гледат да крадат така, че България да пострада колкото може повече.
Погледнете последните действия или решения на властта. Те, до едно, са предназначени да смачкат, да унижават, да унищожават България. Това, което правителството на Борисов прави, изглежда право противопоказно на интересите на страната.
Например :
1. Ф-16 може да са добри самолети, но изяждат парите за другите родове войски. След 5 години ще имаме осем хвърчила повече и може би осем хиляди военнослужещи по-малко. Ако сега можем да спрем една чужда дивизия, след петилетка няма да можем да окажем съпротива и на полк.
2. Пренебрегването на чумната опасност преди две години означава, че или са впечатляващо дебилни или са си затворили очите нарочно. За глупостта на някои няма съмнение, но все пак втората хипотеза изглежда по-вероятна. Опустошаването на българската държава изпъква като скритата цел на това правителство и чумната епидемия се вписва добре в амбициозната му програма.
3. Личните данни на 5 милиона българи могат да се окажат къде ли не, включително и в Турция. Не се знае дали цялата операция не е била замислена и изпълнена именно с цел попълване на комшийските архиви, а за отвличане на вниманието ни да е бил разигран някакъв театър. Може би нарочно са дали за киберсигурност само 5 милиона, докато за Дупката във Варна профукаха 43 милиона.
4. Фолксвидерзеен може да е нагласено от правителството. Турция привлече с някакви стотина милиона евро милиардни германски инвестиции. Нашите вчера обявиха, че вземат нов заем от 200 милиона лева. Защо не го взеха по-рано, та да привлечем VW ? Всички щяхме да ги подкрепим. Но тази инвестиция щеше да стабилизира българската икономика, а това явно не устройва Борисов и Сие.
5. В неделя 8 (осем) души загинаха при катастрофи в страната. Борисов свиква съвещания, излага концепции, стратегии, нарежда и заповядва, като не може да не знае, че нищо няма да последва. За борбата с катастрофите създава нови звена, които, вероятно преднамерено, са толкова негодни, че единственият ефект от работата им е увеличаването на жертвите по пътищата.
6. Ами концесията на летището, присъединяването към СЕТА, отмяната на машинното гласуване, стратегията за детето…….
И докато миналата седмица България се тресеше от чумата, оплакваше личните си данни, прощаваше се със свинското, сбогуваше се с VW и се чудеше как ще изгладува осемте Ф-16, развеселеният ни министър-председател мълчеше загадъчно доволен. Видяхме го само ухилен между едни учителки, сякаш искаше да ни прошепне : ‘’ Не знаете още какво съм Ви приготвил ‘’.

Васил Василев, Фейсбук

No comments:

Post a Comment