Борисов към Нинова: При този подем на държавата да говориш за въстание, не им отива

В отговор на посланията на лидера на БСП Корнелия Нинова, отправени от Бузлуджа, министър-председателят Бойко Борисов отговори с пожелание всички да се върнат от върха, където е основана БСП, живи и здрави:
"Защото от техните въстания… ето и тази археология е била под земята... не само 45 години назад, а и встрани са ни върнали. Така, че при този икономически растеж, при този подем, който има в държавата, да говориш такива неща – не им отива.
Но.. пожелавам им в тази жега да се приберат живи и здрави оттам, защото са доста възрастни хората там, и да ги измъчват в жегата, но... внимателно да карат също, защото са натоварени магистралите... българите се движат.
Това мога да им кажа. Нали виждате градът какъв е бил и какъв става – завод до завода.
Иска да изпъдим инвеститорите ли, к`во? Ми, нали бяха преди няколко години, носеха мандата те – с Орешарски и всички останали. Нали ги знаем какво са. Така, че опозицията е това – нека си говори."
Министър-председателят Бойко Борисов неочаквано посети 12-тата годишна конференция на Асоциацията на българските училища в чужбина, която се проведе в Пловдив. Премиерът обеща държавата да се ангажира още по-активно в подпомагането на преподаването на български език сред децата на българите в чужбина.
Премиерът посочи, че второто и третото поколение българчета, родени извън родината, имат езикови затруднения и това допълнително затруднува родителите им при евентуално решение да се върнат обратно в България.

No comments:

Post a Comment