Данъчната топ-калинка на ГЕРБ: Много тежко ми беше да не си прекратя отпуската...

„Беше тежко, но много добре обмислено решение да не си прекратя отпуска.
Имах много важна и изключително отговорна лична причина за това. Човек трябва да е отговорен не само в професионален, но и в личен план”.
Това каза изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова пред bTV.
След безпрецедентната кибератака срещу системата на приходната агенция стана ясно, че тя е в платен отпуск и не го прекрати.
„Бях със своя екип във всеки един момент, макар и дистанционно. Заедно обсъждахме всички проблеми и взимахме решенията”, поясни Димитрова.
На въпрос дали смята да си подаде оставката, тя заяви, че в момента най-важното е да се преодолее кризата, а оставки се давали много лесно в труден момент.
„Според мен най-отговорното и тежкото решение е да поемеш отговорността в този момент и да приключиш с проблема по най-добрия начин”, каза още шефът на НАП.
Тя поясни, че са провеждани тестове по отношение на това дали системата издържа на заявките за използването на електронните услуги. Такъв тест е предстоял съвсем скоро за новите разпоредби за наредбата на касовите апарати.
Димитрова уточни, че й предстоят срещи и едва след това ще стане ясно дали служители на НАП ще понесат отговорност, ако бъдат установени пропуски в работата им.

Източници: бТВ, "Епицентър"

No comments:

Post a Comment