ВОЕНЕН ОТ ЧЕХИЯ: ВОЙНАТА СРЕЩУ РУСИЯ Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ, ПУТИН НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА КАПИТУЛИРА

Интервю на «Хало новини» (Чeхия) с майора в оставка Станислав Балик, основател на Академията «Масарик и Бати», бивш военен и педагог.
След края на студената война трябваше да се разпусне както Варшавският договор, така и НАТО. Но разпуснаха само единия алианс, а вторият започна своите агресивни войни под лъжливи предлози.
Главният помощник на ислямския тероризъм станаха САЩ — същата роля те играха по време на войната в Афганистан през 80-те години на миналия век.
В Чехия не трябва да има нито една военна база на САЩ и НАТО, а нашето правителство трябва да отзове всички наши войници от всички напълно безсмислени войни, които доведоха до миграционната криза. Примери — Ирак, Афганистан, Либия и Сирия, където Западът подкрепяше ислямистите. В Украйна те свалиха законната власт през 2014 година. Оттогава Украйна е военен плацдарм за настъпление срещу Русия и източник на нестабилност, който може да се превърне във военен конфликт.
Светът се оказа на ръба на въоръжен конфликт.
Всъщност, от 2014 година е в ход Третата световна война, която има хибриден характер.
Води я не Русия срещу НАТО, а НАТО срещу Русия.
Тази ситуация много напомня навечерието на Първата световна война. Нашите предци не искаха да воюват с Русия и Сърбия, но ги заставиха, защото те служеха в армията на Австро-Унгария. Нашата армия се подчинява на бундесвера. Ние отново изгубихме своя суверенитет и се превърнахме в инструмент на същите сили, които вече два пъти започнаха световни войни Американската администрация балансира на ръба на «гореща» война, която ще стане ядрена.
Неоконсерватизмът в САЩ мислии, че може да победи в тази война. Това е много опасна мисъл. Същата мисъл вече два пъти влезе в главата на немските ръководители, които стояха начело на втория и третия райх. Ако Германия вземе участие в Третата световна война в името на американските имперски интереси, това може да бъде фатално за нашия народ.
Нашите военни и мирни жители ще се превърнат в жертва на тези маниакални идеи, които издигат определени кръгове в НАТО.
Нашите войници не искат да воюват за чужди имперски интереси. Значителното болшинство от от тях добре осъзнават, че войната с Русия е пълно безумие, че никой на нашата планета няма да оцелее при подобна война.
Президентът Путин даде ясно да се разбере:  той няма никакво намерение да капитулира.

Петя Паликрушева
БГ Нюз Фронт

No comments:

Post a Comment