Adsense-top

Боце изкара хакера "гений", ще го привлича на държавна служба...До кога този глупав народ ще се връзва на идиотщините на този тотален глупак?

"...Такива тежки киберзащити, толкова мощни познания, знания, умения, че ако работи за държавата...
Просто уникални мозъци имаме и много е важно такива хора да имаме възможност да ги ползват службите и ние самите, а не да ни нанасят такива щети, а да работат в полза на държавата.."
Така премиерът Бойко Борисов коментира случая с хакерската атака срещу НАП и това, което се знае за задържания 20-годишен младеж от София, за когото МВР твърди, че има доказателства за съпричастност към атаката.
От думите на премиера се разбра, че прави заключенията за качествата на заподозрения хакер от това, което му е докладвано в хода на разследването.
Всъщност обаче, още вчера известният експерт Светлин Наков (основател на СофтУни) обяви, че администрацията е супер немарлива и подобно хакване може да направи всеки с базови познания по етично хакерство, каквото и той преподава.
Т.е. премиерът се прехласва пред пробива в посредствени и глупашки направени от герберите му системи.
"Просто такива вълшебници, страхотни мозъци имаме...", продължи Борисов и се обърна към министъра на финансите Владислав Горанов, че трябва да се търси начин държавата да може да си позволи да привлича такива таланти да работят за нея, а това значи и много добро заплащане.
Бойко Борисов похвали специално МВР и ГДБОП за работата им. И отбеляза, че за щастие и в службите има служители с познания.
Има и стари служители, заплатите са ниски и за честта на пагона го правят - обясни премиерът и отново допълни по адрес на задържаното момче - Срещу нас имаме уникални деца, защото той е младеж, просто уникален...

Източник: Клуб Z, с редакции

No comments:

Post a Comment