Упадъкът на Запада: Всяка година хиляди бебета се раждат с умствено увреждане поради алкохол от майките...

В Обединеното кралство ново изследване разкрива, че стотици деца са хоспитализирани миналата година след като са били родени с умствено увреждане в резултат на това, че са били изложени на алкохол в утробата.
Според вестника Дейли Мейл, 272 бебета са останали инвалиди поради Фетален алкохолен синдром (ФАС) в Англия през последните 12 месеца.
Обаче, възможно е този брой да е доста по-голям, защото изследователите от Световната здравна организация (СЗО) са открили, че поне 1 от 100 бебета родени в Обединеното кралство страда от синдрома.
В Съединените щати Националната организация за фетален алкохолен синдром (НОФАС) съобщава, че употребата на алкохол по време на бременността е причина номер 1 за проблеми в развитието и вродени дефекти при бебетата. В
 допълнение, Институтът по медицина споделя, че от всички пристрастяващи субстанции (вкл. кокаин, хероин и марихуана) алкохолът предизвиква най-сериозните вредни последствия върху нервната система на нероденото бебе.
Елизабет Мичъл от НОФАС казва: „Децата, родени с този синдром, не се подобряват. Те са с увреден мозък. Това е огромен проблем, много тъжен и в голяма степен не му се обръща достатъчно внимание.“ Допълните здравни проблеми, които се свързват с феталния алкохолен синдром, включват детска церебрална парализа, проблеми със сърце, черен дроб и бъбреци, епилепсия и загуба на зрение. Трагично е, че някои от тези деца страдат от сериозни неврологични последствия и никога няма да могат да водят нормален живот.
Например, 15-годишната Ниам Браун, родена с феталния алкохолен синдром, се нуждае от помощ, за да се облече, няма усещане за опасност и никога няма да е способна да живее самостоятелно. На 3-годишна възраст тя е осиновена, но родителите ѝ веднага забелязват, че нещо не е наред. Тя има много трудности в училище, трудно ѝ е да се фокусира и дори да държи молива по време на час. Тогава, когато тя е на 5, е диагностицирана с ФАС в следствие употребата на алкохол от рождената ѝ майка.
Професорът по педиатрия в здравно-научния център към Университета в Тенеси д-р Фредерик Палмър споделя, че степента на здравните проблеми, свързани с употребата на алкохол от майката, зависят колко често е пиела тя и по кое време от бременността. „Основният въпрос е , че ако не пиете докато сте бременна, няма да имате дете с фетален алкохолен синдром или свързаните с него заболявания или каквито и да било последствия от алкохола. И това е доста честен случай на решение от страна на майката дали да прави или не нещо“, казва той.
Въпреки тези факти и статистики относно пиенето по време на бременност, трябва да е обезпокояващо, че се наблюдава двоен стандарт, когато се притесняваме за здравето на неродените деца докато в същото време ги убиваме чрез аборти. Както и ЛайфНюз преди е давала информация, има многобройни медийни кампании, които да повишават осведомеността относно ФАС и все пак лобито за аборта постоянно подкрепя разчленяването на бебета по време на аборти.
Разбира се, не трябва да спираме да се разгневяваме поради употребата на алкохол по време на бременността, но вместо това трябва да сме разгневени от употребата на алкохол и абортите, защото и двете застрашават човешки живот. Но за съжаление, с аборта живота на бебето е не просто застрашен – той се отнема завинаги.

Автор: Сара Загорски | Лондон, Великобритания

No comments:

Post a Comment