Защо купуваме F16, вместо да дадем парите за рестарт на свиневъдството? ЕС обяви, че цялото ще бъде закрито, за какво са ни самолети, а не хиляди работни места и животни?

Еврокомисарят по здравеопазването и безопасността на храните Витянис Андрюкайтис изказа голямо разочарование от българските власти за действията им във връзка с африканската чума по свинете.
В ексклузивно интервю пред БНР той подчерта:
"И точно такъв пик е брилянтен пример за това, че в България не е направено много, за да се избегне тази ситуация. Тъжно ми е да чуя тази новина.
И докато очакваме официалните резултати от разследването, мога само да отбележа, че това се случи, защото някой е бил небрежен, не си е свършил работата както трябва и не е внимавал".
Еврокомисар Андрюкайтис настоява властите да влизат във всяка къща, за да разясняват необходимите мерки, които стопаните трябва да предприемат във връзка с болестта:
"Тези три думи - "във всяка къща", са много важни. И това да разговарят с всички и да обяснят какви мерки трябва да се предприемат, както и евентуалните последствия и резултати.
Почти няма време и ако това не се направи, България е изправена пред огромната опасност да загуби цялото си свиневъдство".
Екип на ЕК е в момента в България, за да оцени щетите от болестта, като се очаква работата му да приключи днес.
И докато цял един отрасъл е пред пълен крах, държавата ще даде близо 3 милиарда лева за ненужни F16. С подобна сума биха могли да се покрият всички щети и да се рестартира бизнесът от начало.

Източник: Дир.бг

1 comment:

  1. В България НЯМА чума! Целта е освобождаване на територии за ислямистите, които не ядат свинско! Поминъка на народа - животновъдството, се унищожава за да ни изгонят от родината ни!
    Чумата е в мозъците на управляващите!!!

    ReplyDelete