Откраднаха 15 електрически тротинетки за първите им 2 работни дни в София... Познайте кой (жокер - от тия, за които не може да се говори)...

След “ударния” старт на електрическите тротинетки в София миналия петък (23.08), когато всички медии отразиха грандиозното им пускане в експлатация, стана ясно, че за 2 дни са изчезнали 15 от тях, съобщиха от частната фирма. която пусна услугата със съдействието на Столична Община – Lime.
За да могат тротинетките да заместят колите в централната градска част, Столична Община към момента осигури около 100 паркоместа от вече съществуващата синя зона на които да бъдат разположени въпросните тротинетки.
Както Ви информирахме при техния старт, цената за отключването им е 1,50 лв., а за да ги отключите и използвате трябва да свалите мобилното приложение на компанията, която ги отдава под наем – Lime. След пускането на тротинетката от приложението вече започват да Ви се начисляват и таксите за нейното ползване – 0,30 ст. / минута.
Родните крадци обаче намериха цаката на тротинетките и 1/3 от тях вече ги няма. След като повечето е трябвало да бъдат събрани (защото по принцип се използват до дадено място в центъра и се паркират там, а след това служител ги събира), то служителите на фирмата установяват, че на повечето места са останали само GPS-ите на тротинетките, а при някои дори и те липсват, като те въобще не се появяват на картата.
При добро стечение на обстоятелствата, камери в района и разпознати престъпници, може и тротинетките да се върнат, но знаем колко честа гледка са “такива случки” у нас след кражба.
За заподозрение е забранено да се говори, поради заповед от Европа, и политическа коректност...

Източник: Интернет

No comments:

Post a Comment