Максим Генчев: Соросоиди ми поръчаха филм за очернянето на Ботев

Режисьорът Максим Генчев направи скандални разкрития и призна, че соросоидни организации са му предлагали много пари, за да направи филм, в който изкарва един от националните герои Христо Ботев деградирал пияница.
Образът на поета и революционер бил следният: мъж, пропил се, след като хванал жена си в изневяра и след това станал дребен крадец, задигайки семейните бижута, разказа той пред телевизия „България 24“.
Сценарият бил подаден на Максим Генчев, а той трябвало да режисира лентата, така че историята, слагаща тежко петно върху една от националните икони, да изглежда достоверна и въздействаща.
Известният български режисьор отказал погнусен от сценария, но не е ясно дали някой друг не е приел поръчката. Финансирането щяло да дойде от чужди организации, а бюджетът за лентата не бил никак малък, разкри Максим Генчев.
"След като хваща жена си в изневяра, той отмъква семейните бижута, напуска града и се добира до Букурещ, където се отдава на пиянство и разврат...
Там, лидерите на ДД (Добродетелна дружина) го свързват с френската легация, поради високите му езикови знания и започва да работи като преводач и редактор във финансиран от французите вестник.
Запознава се с истинският автор (поет-гарибалдиец), на така наречената - Ботева поезия и белетристика, които престъпния му ум преработва и адаптира като своя....", каза Максим Генчев.
"Тук спирам. Останалото е още по-ужасно!", допълни още той.

No comments:

Post a Comment