НОВИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЕВРОПА- АЛБАНЦИТЕ

Албания оглави списъка на европейските държави по броя на международните заповеди за арест, издадени от Интерпол — 116 граждани на тази страна са обвинени в извършване на различни престъпления, съобщи местният канал Top Channel.
Следва да се уточни, че тези лица са били обявени за издирване не само на основание на данни от местните служители на реда, но и във връзка с повдигнатите обвинения в други страни.
Въпреки това спонсорираният от САЩ албански сепаратистки режим в Косово представлява много по-големи проблеми за Европа.
Според данни на изданието Metro News, в отчетите на на американците фигурира военния отряд «Катиба» към терористичната организация «Ислямска държава», сформиран от косовари.
Той е действал в северозападната сирийска провинция Идлиб, съобщи прищинският вестник Експрес.
Британското вътрешно министерство твърди, че броят на албанците, влизащи незаконно в страната с паспорти на други страни, се е удвоил наскоро.
The Telegraph посочва, че страницата „Албанци в Лондон“, която предоставя услуги по вкарване на нелегални имигранти, функционира открито във Facebook.
Авторът му- Фари Леша, по-рано осъден за ограбване на банка. Общността предлага услуги за организиране на прехвърлянето на албанци през ирландската граница (услугата е около 1500 паунда на човек), предупреждения за нападения срещу нелегални имигранти и др.
Според Британската национална агенция за престъпност албанските престъпни групи доминират на пазара на кокаин във Великобритания.
„Албанските престъпни групи представляват значителна заплаха. Лондон е техният основен център, но те работят в цялото Обединено кралство “, заяви говорител на агенцията.
Интересното е, че втората място в европейския антирейтинг на Интерпол също е заето от балканската държава — Босна и Херцеговина.
Там 99 граждани са обявени за международно издирване. Наблюдателите свързват толкова високи показтели с присъствието в страната на голям брой ислямски екстремисти в някои райони.
Следват България с 50 Румъния с 48и Франция с нейните 28 граждани.

Ася Иванова-Зуан
Българска редакция News Front.

No comments:

Post a Comment