И ПОЧВАМ ДА БЕГАМ: НАТО НАСТОЯВА РУСИЯ ДА ИСКА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРОВЕЖДАНЕТО НА ВОЕННИ ПАРАДИ

Претенциите от страна на НАТО бяха огласени от Генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг.
Руските «партньори» традиционно са недоволни от каквато и да било активност на населението на руския полуостров и недоволството им вече приема формата на истерия.
Особено когато става дума за военно мероприятие, още повече, когато то доказва народното единство.
Столтенберг заяви, че, провеждайки подобен род тържества, извършвайки паради, «вероломна» Русия изпраща еднозначни сигнали за заплаха по адрес на Украйна и към самото НАТО — по повод което алиансът изразява своя «твърд протест».
Генералният секретар на НАТО съобщи още, че е недопустимо подобни празненства да се извършват без уведомлението на Украйна и Северноатлантическия блок, а също без получаване на разрешение от тях.
Отговорът на Русия
Захарова отговори с присъщия й сарказъм и без да излиза извън рамките на приличието — точно това е дипломация на високо ниво.
Хората, живеещи в Крим направиха своя избор още през 2014 година — т.е. преди пет години. Пет години са напълно достатъчно, за да се осъзнае случилото се. Ако някой е неспособен да направи това, то е правилно това му състояние да не се коментира от дипломати, а от медицински специалисти.
Що се отнася до заплахите, до страха от парадите и салютите, както и до прочие фобии — разбира се, че тези хора могат да се обърнат към медицински професионалисти.
Ако някоя част от лидерите на Запада, тези, които всъщност вземат политическите и военно-политическите решения, своевременно преминаваха през консултациите със специалистите, посочени от Мария Захарова, милиони животи по целия свят щяха да бъдат запазени.

Петя Паликрушева
БГ Нюз Фронт

No comments:

Post a Comment