Андрей Слабаков: Парламентът в Страсбург е безсмислен, занимаваме се с глупости...

„Искам да се махне парламента в Страсбург, защото е безсмислен”, заяви Андрей Слабаков в „Тази сутрин”.
Режисьорът бе избран за евродепутат от листата на ВМРО.
„Моето място (в европарламента) е на гражданин, който да прави някакви смислени предложения”, смята Слабаков, но отбелязва, че в момента „гласуваме скучни неща като това кой да бъде председател”.
Новото му поприще не е повлияло на стила му на самобитния му стил обличане, макар да признава, че за откриването е облякъл костюм.
Всички евродепутати се обличат както искат и той не е единственият, който се разкарва по тениска в Страсбург, отбеляза Слабаков, а официалният дрескод е само за изказванията.
Денят му в Европарламента започва с пиене на кафе на местата, където е разрешено пушенето. Той не единственият любител на тютюна сред европейските представители.
„Председателят на Европарламента пуши много. Постоянно се засичаме на местата за пушене. Аз пуша по четири цигари, а той по три”, разказа Слабаков, който отбеляза, че със Сасоли са се засичали в италианската телевизия РАИ по времето, когато сегашният председател на Европарламента е бил журналист.
Слабаков смята да прекарва времето си и в Брюксел, и в България.
Освен с работата си като евродепутат, в момента режисьора се занимава и с организирането на нов рок фестивал в България заедно с бившия кмет на Каварна Цонко Цонев и певеца Димитър Аргиров.
Събитието ще се проведе на 9 и 10 август в Челопеч. Ще участват световни рок групи като Cradle of Filth, Scarlet Aura, Silked & Stained, Pretty Maids, AXXIS и Wild Souls.
„Избрахме Челопеч, защото кметът Алекси Кесяков е много готин”, заяви Андрей Слабаков.
Фестивалът ще се нарича „Вълчата пътека” и има за цел да се превърне в най-голямото рок събитие в България и да замести Каварна рок фест.

Епицентър

No comments:

Post a Comment